Ilmaista ja edullista joukkoliikennettä Liikkujan viikolla — ei kuitenkaan HSL:n alueella

Eurooppalaista liikkujan viikkoa vietetään 16.–22.9. Useat kunnat ja kaupungit tarjoavat viikon aikana sekä erityisesti Auton vapaapäivänä 22.9. joukkoliikenteen matkoja ilmaiseksi tai alennettuun hintaan.

Alennusten lisäksi luvassa on paljon muutakin kestävään liikkumiseen liittyvää ohjelmaa ympäri Suomen.

Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain. Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät monenlaisia tapahtumia ja edistävät viisasta liikkumista erilaisilla pysyvillä toimilla, kuten parantamalla kevyen liikenteen väyliä.

Liikkujan viikolla ihmisiä kannustetaan kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristöön sekä yhteiskuntaan.

Kunnat aktiivisesti edistämässä kestävää liikkumista

Euroopan liikkujan viikon viettäjiksi on ilmoittautunut 19 kuntaa ja kaupunkia.

Joukkoliikennealennuksia tarjotaan seuraavilla alueilla: Hyvinkää, Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Kotka, Kouvola, Lahden seutu, Porvoo, Riihimäki ja Vaasa.

Liikkujan viikon tapahtumatarjonta on monipuolinen. Kaikki mukana olevat kunnat ja tietoa järjestettävistä tapahtumista löytyvät Europeanmobilityweekin verkkosivuilta: Participants from Finland 2019

Alennuksia ja ilmaisia lippuja ympäri Suomen

Seuraavat kunnat, kaupungit ja palveluntarjoajat ovat ilmoittaneet tarjoavansa ilmaisia tai alennettuja joukkoliikennematkoja:

HYVINKÄÄ

Hyvinkään paikallisliikenne on ilmaista Auton vapaapäivänä eli sunnuntaina 22.9.2019.

JOENSUU, KONTIOLAHTI ja LIPERI

Bussilla pääsee! -kampanjapäivänä 20.9.2019 pääsee matkustamaan maksutta koko Waltti-liikenteen alueella (Joensuu, Kontiolahti ja Liperi). Tällä kerralla kampanja-aluetta on laajennettu, ja matkustamaan pääsee myös ELY:n Waltti-liikenteen vuoroilla esimerkiksi Tuupovaarasta ja Enosta Joensuuhun.

KOTKA JA KOUVOLA

Kotka-Kouvola -yhteysvälillä on tarjolla 3 € säästölippuja junamatkoihin uuden VR Matkalla -mobiilisovelluksen kautta ostettuna. Tarjous on voimassa koko Liikkujan viikon ajan eli 16.–22.9.2019.

LAHDEN SEUTU – ASIKKALA, HARTOLA, HEINOLA, HOLLOLA, LAHTI, ORIMATTILA, SYSMÄ

Auton vapaapäivänä eli sunnuntaina 22.9.2019 Lahden seudun liikenne on ilmaista.

PORVOO

Porvoon bussilinjat 1, 1A, 2 ja 5 ovat ilmaisia perjantaina 20.9.2019.

RIIHIMÄKI

Riihimäen paikallisliikenne on koko Liikkujan viikon (16.–22.9.2019) ajan maksutonta.

VAASA

Vaasan kaupunki tarjoaa kaupungin sisäisillä linjoilla ilmaisen joukkoliikenteen Auton vapaapäivän kunniaksi perjantaina 20.9.2019.

www.liikkujanviikko.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here