Iäkkäämmälle autolle kannattaa valita oikeanlainen kaskovakuutus

Kuva: Clas von Bell

Kaskovakuutuksia on tarjolla erilaisilla turvilla ja monien mielestä kaikkein iäkkäimmille menopeleille ei kannata ottaa lainkaan vapaaehtoisia vakuutuksia, todetaan LähiTapiolan tiedotteessa.

Miten siis valitset oikean kaskovakuutuksen autollesi?

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Vapaaehtoinen autovakuutus eli kasko korvaa omalle autolle esimerkiksi kolarissa sattuneita tai ilkivallan aiheuttamia vahinkoja, joita lakisääteinen liikennevakuutus ei korvaa.

Pakollinen liikennevakuutus korvaa onnettomuustilanteissa henkilövahingot ja vastapuolen autolle tai muulle omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Kaskovakuutuksen valinnassa tärkeimmät valintakriteerit ovat oma riskinsietokyky, auton ikä ja arvo. Uudempaan, alle viiden vuoden ikäiseen autoon kannattaa yleensä ottaa laaja kaskovakuutus, johon sisältyy muun muassa lasivakuutus ja mahdollisuus sijaisautoon. Vanhemmille autoille sopivat suppeammat kaskovakuutukset.

– Käytetylle autolle, jolla on jo enemmän ikää ja kilometrejä mittarissa, sopii usein kolarointivakuutuksen sisältävä Peruskasko. Osakaskoa suosittelemme silloin kun haluaa kattaa vain tiettyjä riskejä, joihin itse ei monesti voi vaikuttaa, kuten palo, varkaus ja ilkivalta. Itse aiheutettua kolarointia ei Osakasko omalle autolle korvaa, kertoo LähiTapiolan ajoneuvovakuutuksista vastaava kehityspäällikkö Ari Saarnio.

Katso tästä muita juttuja kaskovakuutuksista.

– Jos auton myyntiarvo on hyvin alhainen, niin voi olla järkevää ottaa liikennevakuutuksen lisäksi pelkkä Osakasko ja säästää erillistä korjauskassaa kolarivahingon varalta. Korjauskustannukset voivat kuitenkin olla yllättävän suuria ja yleensä suomalaiset arvostavat autovakuutuksissaan matalaa omavastuuta ja kattavuutta, jolloin vahinkotilanteessa ei tule suuria yllätyksiä omalle taloudelle, Saarnio kertoo.

Kaskosta korvataan eniten rikkoutuneita tuulilaseja, matkan keskeytymisiä ja kolarointeja

Vuonna 2018 LähiTapiolan asiakkaat ilmoittivat kaskovakuutuksiin kuuluvina vahinkoina eniten tuulilasivahinkoja, matkan keskeytymisiä ja kolarointeja.

Kaikkiin myynnissä oleviin yksityiskäyttöisiin LähiTapiolan henkilö- ja pakettiautojen kaskovakuutuksiin kuuluva autopalveluvakuutus kattaa matkan keskeytymisestä johtuvia kuluja, kuten hinauksen lähimmälle osaavalle korjaamolle.

LähiTapiolan asiakkaille sattui vuonna 2018 noin 50 000 tämän vakuutuksen kattamaa vahinkoa, joten kyseessä on yksi tavallisimmista vahingoista.

– Hinaus voidaan korvata, kun matka keskeytyy ajoneuvon vian tai vaurion vuoksi tai auton suistuttua tieltä. Tieltä suistumisen takia voidaan korvata pelkästään tielle nosto tai tarvittaessa myös hinaus korjaamolle, kertoo Saarnio.

1 KOMMENTTI

  1. Vanhan auton pelti on yhtä kallista kuin uuden, voipa olla kalliimpaakin kun osia on harvassa jos on ollenkaan…?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here