Hyundai Kona-mallin myynti alkaa tammikuussa

Hyundai

11.9.2017 15.55

Hyundai Kona esitellään tällä viikolla yleisölle Frankfurtin autonäyttelyssä.

Kooltaan uutuus sijoittuu mallistossa i20 Activen ja Tucsonin väliin ja se on tiloiltaan lähes isoveljensä veroinen.

Kona on yhtiön ensimmäinen katumaasturi, jossa otetaan käyttöön uusi keula, jossa ajovalot ovat kahdessa tasossa. Sama ilme otetaan käyttöön myös Hyundain tulevissa uusissa katumaastureissa.

Hyundai Konan kori on 4,165 metriä pitkä ja akseliväli on 2,6 metriä. Muotoiluun vaikuttavat osaltaan suuret pyörät, vakiona niiden koko on 16 tuumaa ja optiona on valittavissa myös 17- tai 18-tuumaiset pyörät.

Ostajalla on mahdollisuus valita oma persoonallinen tyyli, sillä valittavana on kymmenen ulkoväriä, joihin voi yhdistää kaksi katon väriä.

Samaan tapaan sisätilat voi viimeistellä mielensä mukaisiksi kolmella eri väriteemalla.

Myös neliveto tarjolla

Hyundai tuo Konassa tarjolle varusteita, joita ei ole ennen ollut saatavana Hyundain malleissa, kuten tuulilasinäytön ja Display Audio -järjestelmän.

Autoon on tarjolla myös älyavain ja sähkösäätöiset sekä jäähdytettävät / lämmitettävät etuistuimet. Vakio- tai lisävarusteena varustetason mukaan ovat myös lämmitettävä ohjauspyörä, navigaattori ja älypuhelimen langaton induktiolataus.

Aitoon katumaasturiin kuuluu oleellisena osana neliveto, jota ei ole monen kilpailijan kompaktiin katumaasturiin saatavissa lainkaan.

Konassa neliveto tulee 1,6-litraisen 130 kilowattia kehittävän (177 hv) turbomoottorin ja 7-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston kera.

Kiihdytys nollasta sataan sujuu 7,9 sekunnissa ja yhdistetty kulutus on kohtuullinen 6,7 l/100 km ja hiilidioksidipäästö 153 g/km. 


**Katso tästä muita Hyundai-juttuja**

Taloudellista vaihtoehtoa etsivä voi valita itselleen etuvetoisen Konan, jossa on pieni mutta pippurinen 1,0-litrainen turbomoottori. Voimanlähde kehittää 88 kW (120 hv) ja 175 Nm väännön ja antaa autolle miellyttävän suorituskyvyn.

Yhdistetty kulutus on 16-tuumaisilla pyörillä varustettuna 5,2 litraa sadalla kilometrillä ja suuremmilla pyörillä kaksi desiä korkeampi.

Vuoden 2018 aikana esitellään uusina voimanlähteinä Hyundain kehittämä, puhtaampi 1,6-litrainen turbodiesel sekä täyssähköversio.

Hyundai Konan myynti alkaa Suomessa tammikuun alussa ja malliston hinnat julkaistaan syksyn aikana.

Edellinen artikkeliTällainen uusi Ford Ecosport tulee ensi vuonna
Seuraava artikkeliAkkukäyttöisen pienkulkuneuvon lataus voi olla tulipaloriski

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here