Hyundai i30 -mallisto uudistui ja sai paremman varustelun

9.9.2018 09.59

Hyundain i30-perheeseen kuuluvat i30 Hatchback, farmarimalli i30 Wagon, i30 Fastback ja sporttinen i30 N. 

Hyundai i30 on toiseksi suosituin Hyundai-malli Suomessa, todetaan Hyundain tiedotteessa.

Hyundai i30-malliston laajeneminen näkyy myös Suomen henkilöautojen ensirekisteröintitilastossa, jossa i30 on kasvattanut myyntiään alkuvuoden aikana edelliseen vuoteen verrattuna peräti 120,3 %.

Hyundai i30 -mallisto saa uuden tietoviihdejärjestelmän, johon kuuluvat kahdeksan tuuman värikosketusnäyttö sekä Apple CarPlay ja Android Auto -valmiudet.

Järjestelmää voi hallinnoida kosketusnäytön ja painikkeiden lisäksi ohjauspyörän painikkeista tai ääniohjauksella, mikä auttaa kuljettajaa keskittymään liikenteeseen.

Malliston ulkoasu yhdenmukaistuu i30 Hatchbackin ja i30 Wagonin uudistuessa etuosastaan, johon päivitetään Hyundai i30 Fastbackista tuttu keula.

Hyundai i30 -mallisto sai myös uudistetun moottorivalikoiman. Malliston bensiinimoottorit on nyt varustettu hiukkassuodattimella.

Myöhemmin Suomen mallistoon tulevat uudelleenkehitetyt nelisylinteriset Smartstream 1,6 l -dieselmoottorit. Kaikki i30-malliston moottorit täyttävät Euro 6d Temp -päästöstandardit.

Suomen i30-mallisto uudistui

Hyundai i30 -mallisto uudistui myös Suomen markkinoilla.

Fresh-varustetaso päivitettiin turboahdetuilla manuaalivaihteisilla 120 hv 1.0 T-GDI ja 140 hv 1.4 T-GDI suorasuihkutusbensiinimoottorivaihtoehdoilla ja jo Comfort-varustetasoon on nyt saatavilla avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä.

Kahdeksan tuuman värikosketusnäyttö korvaa aiemman viiden tuuman mustavalkonäytön tietoviihdejärjestelmänä Comfort-varustelussa ja se on saatavilla myös Fresh-varustetasoon lisävarusteena.

Fresh-varustetasosta alkaen vakiovarusteluun kuuluvat muun muassa automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistallapitoavustin, kaukovaloautomatiikka, vakionopeudensäädin sekä pysäköintitutka, todetaan tiedotteessa.

Hyundai i30 -malliston tuorein tulokas, i30 Fastback N, saa ensi-iltansa Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa 2018.

Myöhemmin saataville tulee myös uusi N Line -mallisto, jossa Hyundain mukaan on i30 N -mallista tuttuja visuaalisia yksityiskohtia sekä auton sisä- että ulkopuolella.

N Line -mallistossa on myös N-malliston teknisiä ratkaisuja, kuten jousitus, jarrut ja moottorin vaste, jotka on maustettu antamaan autolle lisäpotkua tavalliseen viisioviseen i30-malliin verrattuna.

Ensimmäisenä N Line –varustelu esitellään i30 Hatchback -mallissa.

Hyundai i30 -malliston hinnat alk.

  • Fresh-varustetaso 19 790 euroa
  • Comfort-varustetaso 22 390 euroa
  • Style-varustetaso 26 990 euroa 1.4 T-GDI moottorilla

Hyundai myöntää koko mallistolleen  seitsemän vuoden takuun ilman kilometrirajaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän