Hurja tilanne: Neuvokas 8-vuotias hyppäsi pois pyörältä ja välttyi jäämästä bussin alle

Tiistaina 1.10. noin kello 14 maissa 8-vuotias koululainen lähti pyörällään kohti kotia Kankaanpään Kangasmetsän koulun pihasta.

Kangasmoisionkadun ja Niementien risteyksessä suojatiellä ollut pieni pyöräilijä huomasi linja-auton tulevan häntä kohti. Linja-auton kuljettaja ei huomannut pyöräilijää, vaan jatkoi kääntymistä vasemmalle kohti Niementietä.

Poliisin tiedotteen mukaan neuvokas pyöräilijä hyppäsi pois pyöränsä päältä ja välttyi itse jäämästä linja-auton pyörien alle. Pyörä jäi linja-auton pyörien alle ja vaurioitui korjauskelvottomaksi.

Koululainen palasi takaisin koululle ja kertoi asiasta koulun opettajalle, joka alkoi selvittämään asiaa ja soitti muun muassa hätäkeskukseen.

Kankaanpään poliisipartio sai vähän myöhemmin linja-autonkuljettajan puhelimitse kiinni, kuljettaja oli ennättänyt ajaa jo Poriin. Kuljettaja kertoi poliisille, että ei ollut huomannut tilannetta ollenkaan.

Kangasmetsän koulun rehtori järjesti seuraavana päivänä koululle tapaamisen, jossa kaikki läheltäpititilanteen osalliset olivat paikalla. Kankaanpään poliisi kiittää koulun rehtoria ja koulun henkilökuntaa erittäin hyvin hoidetusta jälkitilanteesta.

Poliisi muistuttaa kaikkia tienkäyttäjiä erityiseen varovaisuuteen ja tarkkaavaisuuteen koulujen läheisyydessä ja aina silloin, kun tien käyttäjä havaitsee lapsia, nuoria ja vanhuksia liikenteessä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here