Helsingin poliisin uusimman kulkupelin moottori: 13 litraa ja 1000 hv

14.9.2017 12.40

 

Helsingin poliisilaitos on saanut käyttöönsä uuden, modernin ja selkeästi nykyistä kalustoa nopeamman monitoimipartioveneen. Vene kulkee edeltäjänsä tapaan nimellä Ville 1.

– Tämä on tehokas merimaija, jolla poliisin kenttätoiminnan voi viedä saaristoon. Se soveltuu kaikenlaisiin tehtäviin, joita poliisille tulee merellä eteen. Veneellä voidaan paitsi suorittaa normaalia vesiliikennevalvontaa ja ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta, myös esimerkiksi kuljettaa loukkaantuneita asiakkaita, suorittaa meripelastustehtäviä ja rantautua mataliin rantoihin, kertoo venepoliisin esimies, ylikonstaapeli Jarmo Niininen Helsingin poliisilaitokselta.

Uusi, merkittävä ominaisuus muihin poliisin veneisiin verrattuna on öljyntorjuntavalmius, minkä vuoksi alukseen on saatu rahoitusta öljyntorjuntarahastolta.

– Ville 1 täyttää D-luokan öljyntorjuntaveneen vaatimukset. Takakannelle mahtuu ottamaan kyytiin kevyemmän luokan öljyntorjuntavarustehäkin, ja 12 henkilöä voidaan viedä tarvittaessa nopeasti onnettomuuspaikalle. Lisäksi Ville 1 voi toimia johtoaluksena, Niininen kertoo.

Niinisen mukaan aluksen suojaavuus, merikelpoisuus, rakenteiden tukevuus, suorituskyky ja tehokkuus ovat merkittävästi paremmat kuin sen edeltäjässä ja toisessa partioveneessä Ville 3:ssa.

– Esimerkiksi hinauskyky on kaksinkertainen Ville 3:een verrattuna, ja peruutettaessakin hinauskyky on samaa luokkaa kuin Ville 3:lla eteenpäin ajettaessa.

Helsingin poliisilaitos sai veneen käyttöönsä torstaina.

– Uusi Ville 1 ja nykyinen Ville 3 täyttävät tehokkaasti aukon, joka muiden merellisten viranomaisten aluskalustolta jää. Helsingin venepoliisin varsinainen toimialue ulottuu Porvoosta Porkkalaan, mutta tarvittaessa meillä on uuden Ville 1:n myötä valmius antaa virka-apua ja toimia koko Suomenlahden alueella.

Ville 1
Valmistaja: Kewatec AluBoat Oy Ab
Hinta: noin 750 000 euroa
Kokonaispituus: 11,90 metriä
Leveys: 3,40 metriä
Paino: 10 tonnia (veneen oma paino 9 tonnia)
Moottori: 13-litrainen Caterpillar, 1000 hevosvoimaa
Syväys: 0,8 metriä
Huippunopeus: 42 solmua (77 km/h)
Rekisteröity 12 hengelle

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here