Helsingin MP-messut keräsi yli 55 000 kävijää

Kiinnostus moottoripyöräilyä kohtaan tuntuu olevan nousussa ja liikkumistapaa saamassa lisää suosiota. MP 20 Moottoripyörämessut järjestettiin 31.1. – 2.2. Messukeskuksessa Helsingissä.

Messukeskus järjesti MP-messut nyt jo 15. kertaa Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta.

Messuilla vieraili kolmen päivän aikana yli 55 000 motoristia. Kävijämäärä ei ole verrannollien viime vuoteen, sillä silloin järjestettiin pelitapahtuma Assembly samaan aikaan MP-messujen kanssa ja pelitapahtuman osallistujat pääsivät MP-messuille veloituksetta.

Jos verrataan vain MP-messuille lipun ostaneita tai kutsun saaneita, MP 20 -messuille saapuneiden motoristien määrä nousi 6 prosenttia.

Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa Harley-Davidsonilta kertoo maahantuojien olevan tyytyväisiä tapahtumaan ja moottoripyörien myyntiin.

– Kauppa on käynyt viime vuotistakin paremmin. Uskon, että moottoripyöräily tulee nousemaan tulevina vuosina entistä suositummaksi tavaksi liikkua lähialuematkailun lisääntyessä. Prätkällä pääsee liikkumaan ruuhkissa helpommin ja päästöt ovat keskimääräisesti moottoripyöräilyssä autoilua pienemmät. Osastollamme esitelty sähkömoottoripyörä kiinnosti kovasti MP-messujen kävijöitä. Uskon, että ensi vuonna tullaan näkemään paljon enemmän sähkömoottoripyöriä.

Tyytyväisiä motoristeja messuilla

Kantarin tekemän kävijätutkimuksen mukaan kävijät olivat erittäin tyytyväisiä tapahtumaan (95 %) ja heistä 93 % kertoi tulevansa MP-messuille myös ensi vuonna.

Messut on vahvasti valtakunnallinen tapahtuma. Kävijöistä 35 % tuli pääkaupunkiseudulta.
Pohjois-Euroopan suurin moottoripyörätapahtuma kiinnostaa myös naapurimaiden motoristeja ja messuille saapui muun muassa yli 600 motoristin ryhmä Ruotsista.

Kävijät tulivat messuille katsomaan uusia moottoripyöriä, mopoja ja skoottereita.
Kävijätutkimukseen vastanneista 18 % harkitsi uuden menopelin hankintaa vuoden sisällä. Kantar haastatteli 200 kävijää messujen aikana.

Sunnuntaina arvottiin uudet MP Stars -kuskit ja hyväntekeväisyyspyörän voittaja

Nyt jo toista kertaa arvottiin MP-messuilla MP Stars -kuskit, jotka saavat moottoripyöräalan tukea seuraavalle kisakaudelleen.

MP Stars -kuskeja arvottiin kymmenen ja he ovat Lenni Klemetti, Tomi Salminen, Teemu Kangas, Sebastian Sahila, Samu Niinimäki, Jesse Kilpeläinen, Janne Helenius, Jarkko Ylä-Häkkinen, Teemu Saesvuo ja Jani Heikkonen.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa MP-messuilla arvottiin uniikki hyväntekeväisyyspyörä, jonka moottoripyörärakentaja Janne Juntunen oli rakentanut.

Hyväntekeväisyyskohteena oli Nuori Kirkko ry:n kautta nuorten moottoripajatoiminta.
Arvonnassa oli mukana hyväntekeväisyyslipun ennakkoon ostaneet ja messuilla arvan ostaneet.

Arvonnan voitti arpa numero 2816 ja se myytiin MP-messuilla. Voittoarvan omistajalla on nyt kaksi kuukautta aikaa lunastaa voitto. Hän voi olla yhteydessä asiakaspalvelu@messukeskus.com

Lauantaina palkitut: Miss MP20, MP-rock, Petrolin pyörät

MP-messujen Miss MP20 -kisan voitti lauantaina 1.2. turkulainen Jenna Lehtimäki. MP-rock bändikisan voitti Hazy Tribe Raahesta.

Lauantaina palkittiin myös Petrol Circus Custom Bike Show’n pyörät. Näyttelyn Paras pyörä -palkinnon sai Ville Lensun Turbo Monkey.

Custom-sarjan voitti Janne Anttilan Prince of India, Street-sarjan Santtu Niemen T-Rod, Classic-sarjan Miska Kähkösen Suzuki GSX750 ja Open-sarjan Ville Lensun Turbo Monkey.

Nuori Rakentaja -palkinnon sai Eetu Piensalmi IFA Bobber 1954:llä.

Yleisön valinta oli Tero Honkaniemen Daytona Monkey.

Tuomariston valinta oli Janne Anttilan Price of India ja tuomariston erityismaininnan sai Matias Nygårdin All in Cafe Racer.

Katso tästä muita juttuja MP20-näyttelystä.

MP 21 Moottoripyörämessut järjestetään 5. – 7.2.2021 Messukeskuksessa Helsingissä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here