GT Masters: Emil Lindholmille kauden paras aika-ajo, rengasvalinta pilasi kisan

6.8.2017 20.30

Emil Lindholm ja hänen 17-vuotias saksalainen ajajaparinsa Jonathan Judek sijoittuivat ADAC GT Masters –sarjan Nürburgringillä ajetuissa viikonlopun molemmissa osakilpailuissa sijalle 19.

Lauantain kilpailuun kaksikko starttasi Judekin aika-ajovuorolla viimeisestä ruudusta, mutta sunnuntaina Lindholmin aika-ajovuorolla autokunnan vauhti oli jo merkittävästi parempaa. Lindholm ajoi saksalaistiimin Lamborghinin ruutuun 14, joka on kauden paras noteeraus.

– Oma aika-ajosuoritukseni oli jo sitä, mitä sen pitäisikin olla. Paalupaikka oli enää 0,6 sekunnin päässä ja nopein Lamborghinikin vain 0,2 sekuntia edelläni. Viimeisestä ruudusta ei ehdi kärkitaisteluihin millään keinoilla, mutta fiilis molemmissa kisoissa oli hyvä, ja se oli viikonlopun positiivisinta antia, Lindholm totesi kilpailujensa jälkeen.

Nürburgringin sunnuntain startissa suomalaissaksalaiselta autokunnalta odotettiin ruudusta 14 nousua jopa kymmenen nopeimman joukkoon ja ensimmäistä pistesijoitusta, mutta tavoite vesittyi jo ennen starttia tallipäällikön ja kuljettajien näkemyseroon.

– Olisimme halunneet startata kisaan uusilla renkailla, mutta tallipäällikkömme halusi säästää ne seuraavan kisan vapaisiin harjoituksiin. Kun kaikki muut ajoivat uusilla renkailla niin vanhoilla renkailla meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia pidätellä muita takanamme.

ADAC GT Masters –ratasarja siirtyy Keski-Euroopan lomakuukauden takia kesälomalle. Sarja jatkuu viiden viikon kuluttua 15.-16. syyskuuta Saksan Sachsenringillä.

Kaudesta on ajamatta kaksi kilpailuviikonloppua ja neljä mestaruusosakilpailulähtöä. Sarja päättyy viikkoa myöhemmin Hockenheimin moottoriradalle Saksaan.

ADAC GT Masters, Nürburgring, lauantai:

1. Sebastian Asch (GER) – Lucas Auer (AUT) Mercedes-AMG 1:02:52,996

2. Mathieu Jaminet (FRA) – Michael Ammermüller (GER) Porsche 911 GT3 R + 7,257

3. Luca Stolz (GER) – Luca Ludwig (GER) Mercedes-AMG + 8,663

….

19. Emil Lindholm (FIN) – Jonathan Judek (GER) Lamborghini Huracan GT3 + 58,221

Tuloksia; ADAC GT Masters, Nürburgring, sunnuntai:

1. Markus Pommer (GER) – Kelvin van der Linde (RSA) Audi R8 LMS 1:02:27,379

2. Nick Catsburg (NED) – Philipp Eng (AUT) BMW M6 GT3 + 4,568

3. Jeffrey Smith (SUI) – Christopher Haase (GER) Audi R8 LMS + 5,005

19. Emil Lindholm (FIN) – Jonathan Judek (GER) Lamborghini Huracan GT3 + 27,233


JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here