Gasum laajentaa Ruotsissa — kaasun kysyntä kasvaa raskaassa liikenteessä

Pohjoismainen kaasutankkausasemaverkosto kasvaa, kun energiayhtiö Gasum avaa kolmannen kaasutankkausasemansa Ruotsissa.

Asema tarjoaa nesteytettyä maakaasua (LNG) ja nesteytettyä biokaasua (LBG) raskaille ajoneuvoille Örebrossa, jossa Gasumilla on myös biokaasulaitos.

Gasumin tavoitteena on laajentaa raskaille ajoneuvoille tarkoitettua tankkausasemaverkostoa vuoden 2019 aikana kahteenkymmeneen asemaan, joista 12 rakennetaan Ruotsiin. Tämä edesauttaa pohjoismaisen kaasuinfrastruktuurin kehittymistä ja kiihdyttää siirtymistä puhtaamman energian käyttöön.

Raskaan tieliikenteen määrä kasvaa ja tuottaa noin 30 prosenttia EU:n tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä.
Puhtaamman energian tarve kasvaa ilmastonmuutoksen vastaisen kamppailun kiihtyessä.

Perinteisten polttoaineiden korvaaminen vaihtoehtoisilla vähäpäästöisillä polttoaineilla yleistyy nopeasti tieliikenteessä ja myös muussa teollisuudessa.

Uudella Örebron tankkausasemalla voi tankata LNG:tä tai LBG:tä, joka vähentää hiilidioksidipäästöjä ja hiukkaspäästöjä parantaen samalla paikallista ilmanlaatua verrattuna dieseliin.

EU:n uusimman lainsäädännön mukaan uusien raskaiden ajoneuvojen keskimääräisten hiilidioksidipäästöjen tulee olla vuoteen 2025 mennessä 15 prosenttia pienemmät ja vuoteen 2030 mennessä 30 prosenttia pienemmät kuin tänä vuonna.

Lisäksi Ruotsi on asettanut kansallisen tavoitteen vähentää maan sisäisen liikenteen hiilidioksidipäästöjä vähintään 70 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. LNG:n käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjä noin 20 prosenttia perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna, ja LBG:tä käyttämällä vähennys voi olla jopa 85 prosenttia.

Maataloudesta biokaasua

Örebrossa on myös Gasumin biokaasulaitos, joka kiertotalouden periaatteiden mukaisesti tuottaa uusiutuvaa energiaa ja valmistaa ekologista biolannoitetta biologisesti hajoavista raaka-aineista, jotka ovat pääasiassa peräisin paikallisesta maataloudesta.

Gasum suunnittelee investoivansa nykyisen Örebrossa sijaitsevan biokaasulaitoksen laajentamiseen biokaasun nesteytyslaitokseksi voidakseen tuottaa LBG:tä paikallisesti raskaan tieliikenteen laajeneviin tarpeisiin.

Samalla Gasum tutkii mahdollisuuksia investoida muiden biokaasulaitosten tuotantokapasiteettiin laajentamiseen ja uusien biolaitosten rakentamiseen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here