Ford-hyötyajoneuvot Euroopan markkinajohtaja jo kahdeksan vuotta peräkkäin

Ford oli ennätyksellisesti jo kahdeksantena peräkkäisenä vuonna Euroopan myydyin hyötyajoneuvomerkki 1), todetaan Fordin tiedotteessa.

Fordin hyötyajoneuvojen markkinaosuus Euroopassa oli viime vuonna kaikkien aikojen korkein, 15 prosenttia. Markkinaosuus kasvoi yhdessätoista maassa: Britannia, Espanja, Irlanti, Italia, Kreikka, Portugali, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa ja Turkki.

Menestyksen kärjessä oli Ford Transit Custom, joka oli jälleen Euroopan myydyin tonniluokan pakettiauto. Transit Custom oli myös kaikkein myydyin automalli Britanniassa, jossa Ford on nyt ollut hyötyajoneuvojen markkinajohtaja jo 57 peräkkäisenä vuonna.

Ford rekisteröintitilastojen kärjessä myös Suomessa

Ford on hallinnut Suomen pakettiautomarkkinaa jo neljä vuotta peräkkäin. Vuonna 2022 vauhti kiihtyi loppuvuotta kohden, ja koko vuoden rekisteröinnit päätyivät lukemaan 2 252 kappaletta, jolla saavutettiin 20,12 prosentin markkina-osuus.

Fordin maahantuonnissa iloitaan menestyksestä ja katsotaan luottavaisesti alkaneeseen vuoteen.

– Täyssähköisen E-Transitin toimitukset alkoivat Suomessa vuoden 2022 aikana, ja auto nousi heti luokkansa myydyimmäksi malliksi. E-Transitin toimitustilanne on hyvä ja asiakkaiden kiinnostus tuotetta kohtaan suuri, joten uskon menestyksen jatkuvan myös tänä vuonna, toteaa Reima Sievänen, myyntijohtaja hyötyajoneuvot, Oy Ford Ab.

– Myös täysin uuden Transit Custom -malliston myynti ja toimitukset käynnistyvät tänä vuonna ja pystymme nyt tarjoamaan entistä enemmän vaihtoehtoja tonniluokan pakettiautoasiakkaille – polttomoottorista täyssähköiseen versioon ja nyt myös nelivetoautomaattina.

Ford Pro -hyötyajoneuvojen mallisto ja palvelut uudistuvat

Ford Pro hyötyajoneuvomallisto uudistuu täysin lähivuosien aikana. Malliston muutos käynnistyi keväällä 2022 Ford Pron tuodessa markkinoille täyssähköisen E-Transitin, joka on kesäkuussa tapahtuneesta lanseerauksestaan alkaen johtanut kaksitonnisten täyssähköpakettiautojen segmenttiä Euroopassa.

Täyssähköistä, päästötöntä pakettiautomallistoa täydentää syksyllä 2022 esitelty E-Transit Custom, jonka tuotanto käynnistyy syksyllä 2023.

Vuonna 2022 yhtiö julkisti myös täysin uuden Ranger avolava-automallistonsa. Ranger vahvisti johtoasemaansa segmentissään ollen viime vuonna Euroopan suosituin avola-automalli jo kahdeksatta peräkkäistä vuotta.

Uusien tuotteiden lisäksi Ford Pro esitteli viime vuoden aikana myös ohjelmistoille, lataukselle ja rahoitukselle suunnitellun integroidun alustan, jonka tarkoituksena on parantaa kaiken kokoisten yritysten tuottavuutta ja kestävyyttä Euroopassa. Palveluiden saatavuus vaihtelee eri markkinoilla.

# # #

1) Fordin rekisteröinnit seuraavissa maissa: Aankomaat, Belgia, Britannia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tsekki, Turkki, Unkari. Suomen rekisteröinnit Netwheels.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

1 KOMMENTTI

  1. Ford ja saksalaiset auton valmistajat käyttävät termiä hyötyajoneuvot muista kuin henkilöautoista ikäänkuin henkilöautot eivät olisi hyötyajoneuvoja. Selityksenä on suora käännös saksan kielen sanasta Nutzfahrzeug.

    Minusta parempi nimitys olisi tavara-autot.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän