Fiesta Active on Fordin uuden Active crossover -perheen ensimmäinen malli

15.5.2018  22.59

Fordin uutuudessa Fiesta Activessa on 

katumaasturimainen muotoilu ja ilmettä korostavat yksilölliset 17-tuumaiset kevytmetallivanteet sekä kattokaiteet. 

Autossa on urheiluistuimet, joissa on ylelliset materiaalit ja muotoilu, äänikomennolla toimiva Sync 3 -tietoviihdejärjestelmä vakiovarusteena sekä B&O Play -premium audiojärjestelmä.

Täysin uusi Fiesta Active on jykevämpi versio täysin uudesta Fiestasta. Fiesta Activen tunnistaa etupuskurista pyöräkoteloiden ja helman kautta aina takapuskuriin ulottuvasta tummasta korinosasta.

Verkkokuvioista tummaa etusäleikköä reunustaa tumma kehys, ja etusumuvaloja koristavat dynaamiset C:n muotoiset puskuriupotukset.

Etu- ja takapuskurin alla on kirkkaat levyt. Vain Active-malliin saatavat 17-tuumaiset kevytmetallivanteet ovat saatavilla metallisen tai mustan sävyisenä.

Ulkoväreihin lukeutuvat Lux Yellow, Ruby Red ja Blue Wave. Lisäksi asiakkaat voivat valita mustan tai punaisen kontrastisävyisen katon, riippuen auton korin väristä.

Fiesta Activen ajokorkeutta on korotettu täysin uuden Fiestan alustasta 18 millimetrillä ja raideväliä on kasvatettu 10 millimetriä.

Autossa on nahkainen ohjauspyörä ja vaihdekeppi sekä satiinipintaiset alumiiniyksityiskohdat. Korinväriset koriste-elementit toimivat kontrastina keskikonsolissa ja matkustajanpuoleisessa kojelaudassa.

Fiesta Activen urheiluistuimiin voi valita värikkäät ompeleet, jotka muodostavat vaakasuoria rivejä selkänojia pitkin.

Lisävarusteena on saatavana panoraamakatto.

Fiesta Active -malleissa on valittavissa kolme ajotilaa

Normaali ajotila, joka hyödyntää ESC- ja luistonestojärjestelmien vakioasetuksia jokapäiväisessä ajamisessa

Eko-ajotila, joka on saatavilla ainoastaan kuusivaihteisten manuaalivaihteistojen kanssa, säätää moottorin ja kaasutuksen asetuksia ja auttaa näin kuljettajia säästämään polttoainetta tarvittaessa

Liukkaan kelin ajotila, joka säätää ESC- ja luistonestojärjestelmien asetuksia ja tuo vakautta huonosti pitävillä tienpinnoilla, kuten lumella ja jäällä ajettaessa, mikä vähentää pyörien sutimista esimerkiksi liikkeelle lähdettäessä. Liukkaan kelin ajotila auttaa kuljettajia myös säilyttämään hallinnan kaarteissa ja kaistanvaihdoissa liukkaissa olosuhteissa kaasun ja jarrujen ali- tai yliohjautuvuutta ehkäisevien säätöjen myötä.

Kuljettajaa avustavaa teknologiaa

Täysin uusi Fiesta Active tarjoaa kokonaisvaltaisen valikoiman kuljettajaa avustavia teknologioita, jotka ovat saatavilla kaikkiin täysin uusiin, viime vuonna Euroopassa myyntiin tulleisiin Fiesta-malleihin.

Teknologioiden tukena toimivat kamerat, tutkat ja ultraäänianturit, jotka pystyvät tarkkailemaan ajoneuvon ympäristöä ja skannaavat tietä eteenpäin jopa 130 metriä – yli jalkapallokentän pituuden verran.

Pre-Collision Assist -törmäyksenestoavustin jalankulkijan tunnistuksella havaitsee tiellä tai sen lähistöllä kulkevat ihmiset, jotka saattavat joutua törmäyskurssille ajoneuvon kanssa. Järjestelmä hyödyntää Fiestan etuvaloja. Se on suunniteltu ehkäisemään sekä autojen etuosan ja jalankulkijoiden välisiä että muita törmäyksiä. Leveämpi kamerakulma helpottaa jalankulkijoiden liikkeiden seuraamista.

Uusiin ominaisuuksiin lukeutuvat lisäksi liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä sekä automaattiset kaukovalot, jotka toimivat entistä tehokkaammin tilanteissa, joissa vastakkaisten ajoratojen keskellä sijaitsee este.

Se auttaa myös lähestyvien rekkojen havaitsemisessa, jotta esteiden yläpuolella istuvien kuskien näkyvyys ei vaarannu.

Kauko- ja lähivalojen vaihtamista on myös sujuvoitettu ominaisuudella, joka takaa pehmeämmän siirtymän kauko- ja lähivalojen välillä. Tämä lisää ajomukavuutta erityisesti pimeällä/yöaikaan.

Muita kuljettajaa avustavia toimintoja ovat aktiivinen vakionopeudensäädin ja säädettävä nopeudenrajoitin, kuolleenkulman varoitusjärjestelmä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, kuljettajan vireystilan valvonta, kaistanpitoavustin, kaistavahti ja törmäyksenvaroitusteknologia.

Ensiluokkainen yhdistettävyys ja äänentoisto

Ford Sync 3 -järjestelmän ansiosta Fiesta Activen kuljettajat voivat hallita audio- ja navigointiominaisuuksia sekä järjestelmään kytkettyjä älypuhelimia helpoilla äänikomennoilla.

Järjestelmä on yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa, ja siinä on Sync AppLink -äänitoiminto älypuhelinsovellusten käynnistämistä varten. Tablettimaiset, jopa 8-tuumaiset värikosketusnäytöt toimivat nipistys- ja pyyhkimiseleillä.

Vain Fordin malleissa ympäri maailman saatavilla olevan B&O PLAY -äänentoistojärjestelmän audiokokemusta on paranneltu yksilöllisellä kaiuttimien asemoinnilla ja kalibroinnilla. 

Fiesta Activessa on kymmenen kaiutinta, sisältäen tavaratilaan asennetun Subwoofer-kaiuttimen sekä kojelaudan päällä sijaitsevan keskitason kaiuttimen.

Tehokkaat moottorit

1,0-litraisesta EcoBoost-moottorista on Suomessa myynnissä 100- ja 125-hevosvoimaiset versiot.

Fordin uudessa kuusivaihteisen manuaalivaihteistossa on tehokkaampi kitka-arkkitehtuuri, mikä tukee matalampia CO2-päästöjä. Manuaalivaihteisen Fiesta Activen CO2-päästöt ovat alkaen 114 g/km ja polttoaineen kulutus 5,0 l/100 km.

Kuusivaihteisen automaattivaihteiston, jonka vaihteita voi vaihtaa ohjauspyörässä olevilla valitsimilla, ja 100 hevosvoimaisen moottorin yhdistelmän tuottamat CO2-päästöt ovat 139 g/km ja polttoaineen kulutus 6,1 l/100 km.

Turboahdetussa kolmisylinterisessä 1,0-litraisessa EcoBoost-moottorissa on muun muassa polttoaineen korkeapaineinen suoraruiskutus, muuttuva venttiilien ajoitus ja innovatiivinen sylinterien keskilinjasta sivussa oleva kampiakseli.

Fordin 1,5-litrainen TDCi-moottori on Suomessa saatavana 120-hevosvoimaisena ja kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla varustettuna.

Tämän moottorin CO2-päästöt ovat alkaen 112 g/km ja polttoaineen kulutus 4,4 l/100 km.

Älykäs uudelleenlatausominaisuus parantaa polttoainetaloudellisuutta kytkemällä laturin valikoivasti käyttöön sekä lataamalla akkua ajoneuvon käydessä vapaalla tai jarruttaessa.

Auto Start-Stop-teknologia on vakiovarusteena kaikissa 1,0-litraisissa EcoBoost-moottoreissa ja 120 hevosvoiman 1,5-litraisissa TDCi-dieselmoottoreissa.

Kaikissa 1,0-litraisissa EcoBoost- moottoreissa saatavilla oleva aktiivinen säleikönsulkija sulkee etusäleikön automaattisesti vähentäen jäähdytystä silloin, kun viileää ilmavirtausta ei tarvita.

Suomessa Fiesta Active –malliin on saatavissa Active I ja Active III -varustetasot.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here