FIA:n presidentti Jean Todt on erittäin vaikuttunut Flying Finn 100 -projektista

AKK Motorsport ry:n puheenjohtaja Juhani Pakari esitteli Flying Finn 100 -autoja FIA:n puheenjohtajalle Jean Todtille.

21.7.2017 21.30

Kansainvälisen autoliiton FIA:n presidentti Jean Todt juhlisti Flying Finn 100 -karting autojen luovutusseremoniaa Powerparkin radalla Alahärmässä perjantaina.

Puheenvuorossaan Todt kiitti suomalaisten ainutlaatuista projektia nuorten autoiluharrastuksen tukemisessa.

– Karting on autourheilun ruohonjuuritaso ja se perusta, jolle nuoret rakentavat harrastustaan moottoriurheilussa. Olen erittäin vaikuttunut suomalaisten esimerkillisestä Flying Finn 100 -projektista kerätä varoja ja lahjoituksia, joilla on hankittu karting-autoja nuorten käyttöön, FIA:n presidentti Todt sanoi.

Luovutuksessa olivat läsnä myös karting-hankkeen ideoija, kilpa-autoilija Toni Vilander, karting-ammattilainen Simo Puhakka ja Powerparkin karting-radan ja elämysten luoja teollisuusneuvos Jorma Lillbacka.

Seremonian yhteydessä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Todt toi esiin kartingin merkityksen tulevaisuuden tähtien luomisessa.

– On hienoa nähdä, että täällä kartingin EM-osakilpailuissa on mukana perheitä ja toisen polven autourheilijoita, joiden isät ovat saavuttaneet monia mestaruuksia moottoriurheilussa, Todt sanoi.

Todt mainitsi nimeltä entiset F1-tähdet Ralf Schumacher ja Juan Pablo Montoya sekä ratamoottoripyöräilyn moninkertaisen maailmanmestarin Michael Doohanin, joiden kaikkien pojat kilpailevat EM-pisteistä viikonloppuna Alahärmässä.

Perjantaina Powerparkin karting-radalla ajettiin kolmen luokan harjoitukset. Aika-ajot ja alkuerät ovat vuorossa lauantaina ja finaalit ajetaan sunnuntaina.

www.flyingfinn100.fi


JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here