Ensi viikonloppuna Ahveniston radalla upea kattaus historiallisia kilpureita

Kuva: Historic Race Finland.

Suomen suurimman asvalttiratasarjan, Gulf Historic Race Cupin kauden päätapahtumassa on pari sataa kilpa-autokuljettajaa Suomesta ja Ruotsista.

Kuljettajat kilpailevat historiallisilla ratakilpureilla, vuosimallit ulottuvat 1950-luvulta 2000-luvun alkupuolelle painottuen vanhempiin vuosikymmeniin.

Ohjelmassa on 18 kilpalähtöä ja kaikkien luokkien aika-ajot sekä lämmittelyajot. Suomi-Ruotsi historic racing -maaottelu antaa lisädraivia viikonlopulle.

Ahveniston harjun laella on esillä yli 30 vuotta vanhat ajoneuvoaarteet klassikkoajoneuvojen näyttelyparkissa. Lisäksi veteraanikilpamoottoripyörät ajavat näytösajoa ja pystyttävät varikkonsa yleisötasanteelle.

Uutena luokkana on Fiat Historic Ratapotti sen kalusto koostuu huokeasti ylläpidettävistä Fiat 127 -malleista, jotka ovat vuosimalliltaan 1971–81 (Mk1 ja Mk2). Moottorina näissä on 903 cc, jota ei saa virittää.

Lauantaina aloitetaan aika-ajoilla kello 9.30, ensimmäiset kilpalähdöt ovat kello 14.00.

Sunnuntaina ajetaan aamupäivällä lämmittelyajo kaikissa luokissa ja kisalähdöt alkavat kello 12.35.

Tapahtuman järjestää vuonna 1990 perustettu Historic Race Finland ry, jonka tehtävänä on vaalia historiallisten kilpa-autojen harrastusta sekä järjestää historiallisten autojen asfalttiratakilpailuja.

Ensimmäinen Historic Race Meeting järjestettiin 29 vuotta sitten (myöhemmiltä nimiltään Historic Grand Prix ja Historic Grand Race) Alastarolla. Ahveniston moottoriradalle Grand Race siirtyi vuonna 1995.

www.historicrace.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here