Elokuu oli kuumin kuukausi käytettyjen autojen myynnissä kahteen vuoteen

Elokuu 2023 osoittautui poikkeuksellisen merkittäväksi käytettyjen autojen myyntikuukaudeksi Suomessa viimeiseen kahteen vuoteen. Viime kuussa koettiin poikkeuksellinen piristys käytettyjen autojen myyntimarkkinoilla, todetaan Autolle.com-palvelun tiedotteessa.

Käytettyjen autojen myynti kasvoi noin 6 % verrattuna vastaavaan aikaisemman vuoden elokuuhun, mikä tekee elokuusta 2023 kovimman kuukauden käytettyjen autojen myynnissä kahteen vuoteen. Edelliskerran enemmän käytettyjä autoja myytiin elokuussa vuonna 2021.

Hybridi- ja sähköautojen nousu oli selkeä trendi elokuussa 2023, ja niiden myynti kasvoi huimasti. Hybridiautojen myynti nousi 57 %, kun taas sähköautojen myynti kasvoi 56 % verrattuna edellisen vuoden elokuuhun.

Autolle.comin liiketoimintajohtaja Sampo Lämsä kommentoi käytettyjen autojen myynnin kasvua.

– Elokuu oli erittäin vilkas. Kuluttajat ostivat tasaisesti autoja riippumatta käyttövoimasta. Olimme varautuneet hybridi- ja sähköautojen myyntiin, ja onnistuneet varaston kasvatuksen seurauksena kyseisten käyttövoimien kasvu oli todella merkittävä. Vaikka sähkön hinnassa oli korkeita piikkejä, se ei vaikuttanut sähköautojen myyntiin. Tuntuma on, että kuluttajat ovat ottaneet sähkön hinnan vaihtelun omakseen, eikä yksittäiset piikit vaikuta ostopäätökseen negatiivisesti.

TOP 3 myydyimmät käytetyt automerkit

 1. Volkswagen (11,5 % kokonaismyynnistä)
 2. Toyota (11,3 % kokonaismyynnistä)
 3. Mercedes-Benz (9,9 % kokonaismyynnistä)

TOP 3 myydyimmät käytetyt automallit

 1. Skoda Octavia (3,4 % kokonaismyynnistä)
 2. Volkswagen Golf (3,1 % kokonaismyynnistä)
 3. Volkswagen Passat (2,6 % kokonaismyynnistä)

– Volkswagen ja Toyota tunnetusti ollut jo pitempään kärkipaikalla. Molempien merkkien autoilla löytyy runsaasti tarjontaa eri hinta kategorioissa ja takaa vielä pitkään näiden kärkipaikat käytettyjen autojen markkinoilla, kertoo Lämsä.

Käytettyjen autojen myynti käyttövoimittain elokuu 2023

 1. Bensiini 40,8%
 2. Diesel 33,8%
 3. Hybridi 18,8%
 4. Sähkö 5,7%
 5. Muut 0,9%

Käyttövoimien osalta bensiini säilytti edelleen suosituimman asemansa (40,8%), mutta hybridiautojen osuus nousi merkittävästi (18,8%). Sähköautojen myynti kasvoi myös, saavuttaen 5,7% kokonaismyynnistä.

– Hybridiautojen osuus on jo lähes joka viides myydyistä autoista. Jos katsoo viimeisen 1,5 vuoden trendiä ja pitäisi veikata, niin hybridi tulee myydympi käyttövoima kuin diesel jopa seuraavan reilun vuoden sisällä, arvioi Lämsä.

– Uskon että vaikka diesel käyttövoiman myynti on laskussa, niin vielä pitkään joka neljäs myyty käytetty auto on diesel. Hyviä uudehkoja diesel autoja on vielä runsaasti käytettyjen autojen markkinoilla, ja ennen kuin se varasto pienenee merkittävästi niin se vie vielä vuosia, toteaa Lämsä

Tiedot perustuvat Netwheels Mittariston, Autoalan tiedotuskeskuksen ja Autolle.comin tilastoihin.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän