DB Schenker ostaa Vähälä Yhtiöt

Schenker Oy ja Vähälä Logistics Oy:n omistajat Ville Vähälä, Tiina Salonen ja Janne Vähälä ovat 23.7.2021 allekirjoittaneet kauppakirjan Vähälä Yhtiöiden koko osakekannan myymisestä Schenker Oy:lle.

Vähälä Yhtiöihin kuuluvat Vähälä Logistics Oy ja sen täysin omistamat tytäryhtiöt Lauri Vähälä Oy, Kiitoterminaali Oy ja Oritkarin Huoltokorjaamo Oy. Kaupan osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Vähälä Yhtiöt on vuonna 1937 alkunsa saanut suomalainen perheyritys, joka tarjoaa kotimaan maakuljetuspalveluita Keski- ja Pohjois-Suomessa DB Schenker -verkoston kumppanina.

Yritysten yhteistyö on alkanut vuonna 1956. Vuonna 2020 Vähälä Logistics Oy:n liikevaihto oli noin 57 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa oli noin 280.

Vähälä Yhtiöt on edistänyt omalla toimialueellaan ympäristön kannalta tehokasta kuljetustoimintaa investoimalla kaasukäyttöiseen ja täyssähköiseen jakelukalustoon sekä pitkiin HCT-ajoneuvoyhdistelmiin. Vähälä Yhtiöiden oma kalusto on Euro6-luokkaa ja uusimmissa kiinteistöissä hyödynnetään maalämpöä.

Vähälä Yhtiöt jatkaa toimintaansa Schenker Oy:n tytäryhtiönä. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten ja Saksan valtion hyväksyntää.

DB Schenker

DB Schenker on yksi maailman johtavista logistiikkapalveluiden tarjoajista noin 74 200 työntekijällään yli 2 100 toimipisteessä yli 130 maassa. DB Schenker tarjoaa saman katon alta maa-, lento- ja merikuljetukset sekä kattavat toimitusketjun hallinnan ja sopimuslogistiikan palvelut.

www.dbschenker.com/fi-fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!