Classic Motorshow tarjoaa ensi keväänä aikamatkan vuoteen 1989

Ensi kevään Classic Motorshowssa esitellään uusi ajoneuvokokonaisuus nimeltä ”Museoiässä”. Osastolla esitellään kyseisenä vuonna museoiän saavuttaneita ajoneuvoja.

Suomessa ajoneuvo voidaan rekisteröidä museoajoneuvoksi, kun sen valmistusvuoden päättymisestä on kulunut vähintään 30 vuotta. Ensi vuonna Museoiässä-osastalla on siten esillä vuonna 1989 markkinoille tulleita ajoneuvoja.

Ennen kuin museorekisteröinti voidaan suorittaa, tulee ajoneuvolle hankkia lausunto sen museoajoneuvokelpoisuudesta. Näitä lausuntoja antavat valtakunnallisesti rekisteröidyt museoajoneuvojärjestöt, kuten Suomen Ajoneuvohistoriallinen Keskusliitto-SAHK ry, FHRA ry, Classic Data Finland Oy tai Autohistoriallinen Seura ry.

Pelkästään ajoneuvon 30 vuoden ikä ei riitä täyttämään museorekisteröinnin kriteereitä – eniten vaakakupissa painaa ajoneuvon kunto. Ajoneuvon ei kuitenkaan tarvitse näyttää uudenkarhealta vaan sopivissa määrin sen historia saa näkyä. Museorekisteröitävän ajoneuvon kunnolle asetetut vaatimukset johtavatkin parhaimmillaan ajoneuvokulttuurin ja -historian säilymiseen.

Museorekisteröinti on osa klassikkoajoneuvoharrastamista. Se edesauttaa vanhojen ajoneuvojen ja niiden historian säilymistä myös tulevien sukupolvien ihasteltavaksi. Ihmisiä kiinnostavat ajoneuvot, jotka ovat heille itselleen merkittäviä, ja joihin heillä on muistoja lapsuudesta ja nuoruudesta.

Toisinaan ajatus rakkaan sukuaarteen museorekisteröinnistä saattaa toimia kimmokkeena klassikkoajoneuvoharrastuksen aloittamiseen. Usein itselleen tärkeä ajoneuvo halutaankin saada museorekisteriin heti sen täytettyä 30 vuoden ikävaatimuksen.

30 vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon ja vuoden 1989 menopelit varmasti nostavat esiin muiston jos toisenkin. Classic Motorshown Museoiässä-osasto tarjoaa ensi keväällä aikamatkan vuoteen 1989!

Classic Motorshow järjestetään 2.-3.5.2020.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

 

2 KOMMENTIT

  1. Hyvä teema vuodelle 2020 ! Onnittelut siitä..
    Ymmärtääkseni tämä teema antaa mahdollisuuden raahata hallin sisäpuolellekin ajoneuvoja ja muuta rakvisiitta, joilla ei ole (vielä?) museoajoneuvo statusta? Vain ikä ja valmistusvuosi ratkaisee.. ”Museoiässä..”
    Kattaus tulee olemaan varmaan huikea. Ymmärtäen sen tosiasian, miten paljon meillä on harrasteajoneuvokantaa vuodelta 1989, tai vanhenpia, jotka eivät täytä museoajoneuvon kriteereitä. Antaa kaikkien kukkien kukkia….?

    bemurep

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here