Citroën tuo markkinoille pienen sähkökulkupelin, Citroën Amin

Vuosi sitten Geneven autonäyttelyssä Citroënin esitteli uuden konseptiautonsa, vapaaseen kaupunkiliikkumiseen suunnatun Ami Onen.

Nyt juuri ja juuri vuosi konseptiauton esittelyn jälkeen malli nähdään tuotantoversiona – jokaisen saavutettavissa olevana sähköisenä liikkumisvälineenä nimeltä Citroën Ami.

Kuva: Citroen.

Nyt esitelty Ami on Citroënin vastaus tämän päivän muuttuneisiin kulutustottumuksiin, kaupungistumisen, kaupungissa liikkumisen sekä ympäristötietoisen liikkumisen haasteisiin.

Ami tarjoaa vaihtoehdon ja ratkaisun kaikkien saavutettavissa olevaan vapaaseen liikkumiseen myös ilman ajokorttia: nuorille matkalla harrastuksiin, senioreille palveluihin tai kokouksesta toiseen kiirehtiville ammattilaisille.

Kooltaan Ami on kompakti – vain 2,41 m pituinen – mutta sisätiloilta se on kokoaan paljon suurempi.

Amissa on kaksi korkean istuma-asennon tarjoavaa vierekkäistä istuinta ja reilusti säilytystilaa.

Kuva: Citroen.

Matkustajien erilaisiin mieltymyksiin on tarjolla erilaisia väriteemoja sekä sisustustunnelmia. Sisätilat ovat lämmitetyt ja suojaavat matkustajaa eri säätiloilta. Vahva runko turvaa matkustajia.

Amin 5 kWh akku mahdollistaa 70 km:n päästöttömän toimintamatkan yhdellä latauksella ja akku latautuu täyteen kotipistokkeesta kolmessa tunnissa.

Amin voi myös ladata julkisista latauspisteisteistä tai Wall boxista (latauskaapeli lisävarusteena). Nopeus on rajoitettu 45 km/h.

Amin mahdollinen Suomeen tulo on vielä avoin, mutta se saapuu jo maaliskuun lopussa Ranskaan.

Amin jakelukanavat ovat mullistavat ja sen voi hankkia Ranskassa Free2Move –yhteiskäyttöpalvelun kautta hintaan 0,26 €/minuutti, verkko-ostoksena, sovittujen Citroën-jälleenmyyjien tai laajan FNAC / Darty –elektroniikkaliikeketjun kautta.

FNAC tarjoaa Amin 48 kk sopimuksella kuukausihintaan 19,90 €/kk (aloitusmaksu 2 600 euroa). Kerralla omaksi hankittuna Amin hinnat Ranskassa lähtevät 6 000 eurosta (verollinen hinta, valtion 900 euron tuki huomioiden).

Kuva: Citroen.

Citroën Ami 

  • Pituus: 2,41 m
  • Leveys: 1,39 m (peilit poislukien)
  • Korkeus: 1,52 m
  • Kääntösäde: 7,00 m
  • Paino ilman akkua: < 425 kg
  • Paino akun kanssa: 485 kg
  • Akku: 5,5 kWh

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE // 

1 KOMMENTTI

  1. Voiko ajaa mopoauton kortilla. Siihen parempi kuin varsinaiset mopoautot kun kerran vahva kori. Niin ja on ekologinen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän