Citroën tuo markkinoille pienen sähkökulkupelin, Citroën Amin

Kuva: Citroen.

Vuosi sitten Geneven autonäyttelyssä Citroënin esitteli uuden konseptiautonsa, vapaaseen kaupunkiliikkumiseen suunnatun Ami Onen.

Nyt juuri ja juuri vuosi konseptiauton esittelyn jälkeen malli nähdään tuotantoversiona – jokaisen saavutettavissa olevana sähköisenä liikkumisvälineenä nimeltä Citroën Ami.

Kuva: Citroen.

Nyt esitelty Ami on Citroënin vastaus tämän päivän muuttuneisiin kulutustottumuksiin, kaupungistumisen, kaupungissa liikkumisen sekä ympäristötietoisen liikkumisen haasteisiin.

Ami tarjoaa vaihtoehdon ja ratkaisun kaikkien saavutettavissa olevaan vapaaseen liikkumiseen myös ilman ajokorttia: nuorille matkalla harrastuksiin, senioreille palveluihin tai kokouksesta toiseen kiirehtiville ammattilaisille.

Kooltaan Ami on kompakti – vain 2,41 m pituinen – mutta sisätiloilta se on kokoaan paljon suurempi.

Amissa on kaksi korkean istuma-asennon tarjoavaa vierekkäistä istuinta ja reilusti säilytystilaa.

Kuva: Citroen.

Matkustajien erilaisiin mieltymyksiin on tarjolla erilaisia väriteemoja sekä sisustustunnelmia. Sisätilat ovat lämmitetyt ja suojaavat matkustajaa eri säätiloilta. Vahva runko turvaa matkustajia.

Amin 5 kWh akku mahdollistaa 70 km:n päästöttömän toimintamatkan yhdellä latauksella ja akku latautuu täyteen kotipistokkeesta kolmessa tunnissa.

Amin voi myös ladata julkisista latauspisteisteistä tai Wall boxista (latauskaapeli lisävarusteena). Nopeus on rajoitettu 45 km/h.

Amin mahdollinen Suomeen tulo on vielä avoin, mutta se saapuu jo maaliskuun lopussa Ranskaan.

Amin jakelukanavat ovat mullistavat ja sen voi hankkia Ranskassa Free2Move –yhteiskäyttöpalvelun kautta hintaan 0,26 €/minuutti, verkko-ostoksena, sovittujen Citroën-jälleenmyyjien tai laajan FNAC / Darty –elektroniikkaliikeketjun kautta.

FNAC tarjoaa Amin 48 kk sopimuksella kuukausihintaan 19,90 €/kk (aloitusmaksu 2 600 euroa). Kerralla omaksi hankittuna Amin hinnat Ranskassa lähtevät 6 000 eurosta (verollinen hinta, valtion 900 euron tuki huomioiden).

Kuva: Citroen.

Citroën Ami 

  • Pituus: 2,41 m
  • Leveys: 1,39 m (peilit poislukien)
  • Korkeus: 1,52 m
  • Kääntösäde: 7,00 m
  • Paino ilman akkua: < 425 kg
  • Paino akun kanssa: 485 kg
  • Akku: 5,5 kWh

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here