BMW esittelee uuden sukupolven Z4 Roadsterin

23.8.2018 21.25

Viime vuonna esitelty BMW Concept Z4 -konseptiauto toteutuu BMW Z4 M40i First Edition -tuotantomallina, joka esitellään Pebble Beachissä, Kaliforniassa.

Keula ulottuu pitkälle etuakselin taakse, ja suuret ilmanottoaukot sekä takaluukkuun integroitu voimakas spoileri ovat aitoa urheiluautomuotoilua. Ohjaamo on sijoitettu keskelle autoa.

19-tuumaiset alumiinivanteet ovat kaksiväriset ja tuplapuolaiset. BMW Z4 M40i First Edition -erikoismallin ulkovärinä on metallinhohtoinen Frozen Orange -mattaväri.

Avokattoisen ja kaksipaikkaisen BMW Z4:n matala painopiste, leveä raideleveys ja täydellinen 50:50 painojakauma korostavat klassisen roadsterin tunnusmerkkejä.

BMW Z4 M40i First Editionissa on erittäin tehokas kuusisylinterinen moottori (250 kW/340 hv), urheilujousitus, sähkösäätöiset iskunvaimentimet, M Sport -jarrujärjestelmä ja elektronisesti ohjattu M Sport -tasauspyörästö. BMW Z4 M40i kiihtyy nollasta sataan 4,6 sekunnissa.

Led-ajovalot on asetettu pystysuuntaisesti ja kaukovalot mukautuvat ajotilanteen mukaan. Tuulilasinäyttö heijastaa ajon kannalta tärkeimmät tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään, joten kuljettaja näkee ne kääntämättä katsettaan liikennetilanteesta ja tiestä.

Mittariston lisäksi kojelaudassa on toinen näyttö joka toimii yksiöitävänä hallintapaneelina auton toimintojen ohjaamiseen.

Sisustuksessa on käytetty mustaa Vernasca-nahkaa ja koristetikkauksia. Sähkösäätöisissä urheiluistuimissa on muistitoiminto.

BMW Z4 M40i First Edition -erikoismalli on maistiainen uudesta roadster-sukupolvesta.

BMW julkistaa muut moottorivaihtoehdot ja tekniset innovaatiot syyskuussa. Autonäyttelyissä uusi BMW Z4 esiintyy ensimmäisen kerran Pariisissa 4.–14.10.2018, ja mallin myynti aloitetaan keväällä 2019.

BMW Z4 M40i First Edition
Moottorin teho: 250 kW/340 hv
EU-yhdistetty kulutus*: 7,1–7,4 l/100 km
CO2-päästöt*: 162–168 g/km

*Kulutus- ja päästölukemiin vaikuttaa valittu rengastyyppi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here