BMW avasi kehityskeskuksen robottiautojen testaamiseen

19.4.2018   10.30

Pitkälle automatisoitu ajaminen on nyt kaikkien huulilla eikä syyttä. Tulevaisuuden autoista ja niiden autonomisuudesta on spekuloitu jo sukupolvien ajan, ja kohta nämä tulevaisuuden autot ovat täällä, todetaan BMW:n tiedotteessa.

BMW:n autonomisen ajamisen kehityskeskuksen, Autonomus Driving Campuksen, virallisia avajaisia vietettiin viime viikolla.

Paikan päällä eri alojen asiantuntijat tulevat tekemään yhteistyötä saavuttaakseen autonomista ajamista koskevat tavoitteet.

BMW:n mukaan Campuksen myötä kehitys tulee kiihtymään erityisesti sen ansiosta, että ohjelmistonkehittäjät voivat testata uusia koodeja välittömästi oikeassa autossa.

Keskuksen avaus on iso osa BMW:n panostusta tulevaisuuden ajoneuvoihin. 

Keskukseen mahtuu 1800 työntekijää ja 500 testiajoneuvoa. BMW investoi pelkästään tänä vuonna seitsemän miljardia euroa autonomisiin ajoneuvoihin ja sähköistykseen, todetaan BMW:n tiedotteessa.

Autonomisen ajamisen kehitystyön odotetaan tuovan positiivisia vaikutuksia, kuten vähentävän onnettomuuksia, säästävän aikaa sekä laskevan matkakustannuksia.

BMW Autonomus Driving Campus luo perustan BMW iNextin lanseeraukseen vuonna 2021. BMW iNext tulee olemaan ensimmäinen BMW:n markkinoille tuleva autonominen malli.

Autonomisen ajamisen implementointi on tapana jakaa viiteen askeleeseen:

  1. Feet off
  2. Hands off
  3. Eyes off
  4. Attention off
  5. Passenger

Viidennessä vaiheessa ”Passenger” auto on täysin itsenäinen ja kuskin paikalla istuva on pikemminkin matkustaja kuin kuljettaja. 

Koko ajan kehittyvistä autonomisista ominaisuuksista voi saada esimakua jo nyt. BMW iNextin suunniteltu lanseeraus 2021 on lähtölaukaus vaiheelle kolme ja neljä.

Tänä vuonna BMW aikoo kaksinkertaistaa autonomisten testiajoneuvojen määrän noin 80:een autoon.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here