Autotoday 10 vuotta sitten: ”Henkilöautot pois bussikaistoilta”

Eipä ole mikään muuttunut kymmenessä vuodessa. Vielä tänäkin päivänä keskustellaan Helsingin bussikaistojen henkilöautoista ja katutöiden aiheuttamista ongelmista.

Henkilöautot pois bussikaistoilta

Helsinkiin liikennöivät bussiyritykset ovat huolissaan bussiliikenteen sujuvuusongelmista, joita lukuisat käynnissä olevat tie- ja katurakennustyöt pahentavat entisestään.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

– Matkustajien matka-aikojen kohtuullistamiseksi linja-autojen lähi-ja kaukoliikenteen käyttämille joukkoliikennekaistoille on saatava lisää valvontaa. Poliisin valvontaiskun jälkeen tilanne aina hetkellisesti paranee ja henkilöautoilijat vähentävät joukkoliikennekaistojen käyttöä. Asia unohtuu kuitenkin nopeasti, jos valvonta ei ole ajallisesti riittävän kattavaa. Valvonnan tehostamisen lisäksi tilannetta parantaisi se, että kaistat saataisiin kokoaikaisesti vain joukkoliikenteen käyttöön, sanoo Linja-autoliiton Helsingin osaston puheenjohtaja Juhani Puro.

Puron mukaan myös tie- ja katurakennustöiden liikennejärjestelyt on suunniteltava siten, etteivät ne heikennä bussiliikenteen toimintaedellytyksiä entisestään. Rakennustöiden aikana on varmistettava bussiliikenteen sujuvuus ja ison auton liikkumis -ja kääntymismahdollisuudet kaventuneilla ja usein kuoppaisilla työmaa-alueilla.

Urheilu ym. katutapahtumien yhteydessä bussit siirretään huoletta poikkeusreiteille jopa siten, että niiden kulku Kampin linja-autoasemalle ajoittain estyy.

Bussiyritykset ovat huolestuneita kyvystään palvella asiakkaitaan. Matka-aika suhteessa henkilöautoon on hinnan lisäksi yksi tärkeimmistä joukkoliikenteen valintakriteereistä. Bussien seisominen samassa ruuhkassa henkilöautojen kanssa ei suosi ympäristöystävällisen joukkoliikenteen käyttöä.

Juttu oli Autotodayssa 31.12.2008.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here