Arlan biokaasukäyttöinen jakeluauto vähentää päästöjä 23 tonnia vuodessa

Pääkaupunkiseudun maanteiltä voi nyt bongata Arlan uuden biokaasukäyttöisen Scania P340-kuorma-auton. Auto kulkee paineistetulla biokaasulla (CBG) ja kuljettaa tuotteita Sipoosta Arlan asiakkaille.

Biokaasuauto vähentää Arlan päästöjä 23 tonnia vuodessa. Määrä vastaa esimerkiksi sitä, että fossiilisella dieselillä kulkevalla Volkswagen Golf -autolla ajettaisiin yli 176 000 kilometriä. Tämä vastaa lähes 69 ajomatkaa Helsingistä Utsjoelle ja takaisin.*

– Uudessa jakeluautossamme myös lämmönsäätölaite saa energiansa auton biokaasumoottorista. Se on kylmäkone, joka huolehtii tuotteiden sopivasta kuljetuslämpötilasta. Olemme ylpeitä siitä, että auto ei käytä lainkaan ilmastoa kuormittavia polttoaineita, kertoo jakelupäällikkö Veli-Tapani Perälä Arla Suomesta.

Arlan tavoite on olla hiilineutraali meijeri tulevaisuudessa. Biokaasua polttoaineenaan hyödyntävä jakeluauto on yksi toimenpide matkalla kohti tavoitetta.

– Hankimme nyt käyttökokemuksia, jotka huomioimme tulevissa investoinneissa. Kaasuautojen määrää voi helposti lisätä, kun biokaasun jakeluverkosto on viime vuosina huomattavasti laajentunut, Perälä sanoo.

Biokaasu on uusiutuva polttoaine, joka vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin. Lisäksi kaasuautolla on perinteiseen dieselkäyttöiseen kuorma-autoon verrattuna merkittävästi pienemmät lähi- eli pakokaasupäästöt, jotka vaikuttavat muun muassa ilmanlaatuun.

*WLTP-kulutus 5l / 100 km.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän