Ari Perkiömäki voittoon Botniaringin rallicrossradan avauskisassa


Ari Perkiömäki vetää letkaa.

7.7.2018 21.15

Rallicrossin SM-kauden kolmas osakilpailu tarjosi viihdettä koko rahan edestä, kun karavaani siirtyi Botniaringin täysin uudelle rallicross-radalle Jurvaan.

SuperCar-luokan finaalissa voittoon ajoi Ari Perkiömäki, joka ampaisi kärkeen jo heti startissa. Paikka pysyi varmalla suorituksella koko finaalin ajan, ja näin Ford-kuljettaja pääsikin juhlimaan jo kauden toista voittoaan.

Perkiömäki nousi samalla sarjan piikkipaikalle ennen kolmanneksi ajanutta Mikko Ikosta.

Toiseksi SuperCar-luokassa ajoi Riku Tahko, jolle tämä oli jo kauden kolmas palkintokorokesijoitus.

Tahkon suoritus ehdittiin hylätäkin jo kahden mustavalkoisen lipun vuoksi, mutta hetken tarkistelun jälkeen toinen näistä peruttiin ja mies sai lopulta pitää sijoituksensa.

SRC-luokan finaali tarjosi draamaa ja jopa hieman kauhistuttaviakin hetkiä. Voittoon ajoi sarjakärjessä majaileva Joni-Pekka Rajala, joka piti kärkipaikkaa hallussaan heti starttiviivalta lähtien.

Lähes koko finaalin ajan toisena ollut Henri Haapamäki oli valmis taistelemaan jopa voitosta Rajalan kanssa, mutta miehen auto syttyi kuitenkin palamaan vain kierros ennen maalia ja edessä oli väistämättä keskeytys.

Haapamäki selvisi tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä ja palo saatiin sammutettua pikaisesti. Tämän johdosta kakkoseksi nousi sarjan toista sijaa hallussan pitävä Mika Perttula ja kolmas oli Antti Suutarinen.

Autokrossi-luokassa tahtipuikkoa helutteli alkukauden tapaan Juha Rytkönen. Mies on voittanut tällä kaudella kaikki 15 lähtöä, eikä pysäyttäjää ole vieläkään löytynyt. Erityisesti Rytkösen vauhdista kertoo se, että hänen kierrosajat pyörivät jatkuvasti jopa SuperCar-luokan kärjen tuntumassa.

Toiseksi luokassa ajoi kahden SM-mitalin jahdissa oleva Joni-Pekka Rajala ja kolmas oli upean taistelun päätteeksi Kari Piira.

Crosskart-luokan osalta kyseessä oli vasta kauden toinen osakilpailu. Voittoon ajoi Leevi Lassila ennen sarjan piikkipaikkaa pitävää Valtteri Koskea. Kolmas oli sarjapisteissä toisella sijalla majaileva Aatu Matikainen.

Rallicrossin SM-sarja jää nyt reilun kuukauden mittaiselle tauolle, kun kauden neljäs osakilpailu ajetaan 11. elokuuta Murtoharjun moottoriradalla Jalasjärvellä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here