Ammattikuljettajilla 10 minuutin hiljainen hetki perjantaina!

14.2.2018 17.06

 

SKAL kutsuu ammatikseen tiellä liikkuvia ihmisiä mukaan kymmenen minuutin hiljaiseen hetkeen perjantaina 16.2. klo 12.00 ja 12.20 välisenä aikana.

Hiljaisella hetkellä muistamme kaikkia, jotka ovat loukkaantuneet tai menehtyneet liikenteessä sekä heidän läheisiään, ystäviään ja työtovereitaan.

Kutsu hiljaiseen hetkeen on myös tuen ilmaus Puutavarakuljetuksia Suomessa -Facebook-ryhmän minuutin hiljaisuudelle samaan ajankohtaan.

Osallistu hiljaiseen hetkeen esimerkiksi näin:

  • Jos olet liikenteessä, varmistathan, että pystyt pysäyttämään ajoneuvon turvalliseen paikkaan muuta liikennettä häiritsemättä.
  • Pysäytä ajoneuvo mahdollisuuksien mukaan 10 minuutin ajaksi ajoradan ulkopuolelle esimerkiksi pysäköintialueelle.
  • Turvallisia paikkoja ovat: levähdysalueet, ajokaistan levennykset (ei ajokaistalla), pysäköintialueet.
  • Ethän tööttää, ellei se ole välttämätöntä liikenteen varoittamiseksi vauhtia hiljentäessä.
  • Voit osallistua myös muualla kuin liikenteessä hiljentymällä.

SKAL vaatii tiestön talvihoidon perusteellista uudistamista

Kuluva talvi on vaatinut ihmishenkiä johtuen tienpinnan liukkaudesta. Myös raskaan liikenteen ammattilaisia on menehtynyt onnettomuuksissa, jotka olisi voitu välttää turvallisissa tieolosuhteissa.

Työnsä vuoksi ajavilla ovat keskimääräistä suurempi riski loukkaantua huonoissa keliolosuhteissa, sillä heillä ei yleensä ole muita vaihtoehtoja kuin olla tien päällä.

Nykyisissä talvioloissa, tien pinnan lämpötilan ja kosteuden vaihdellessa, edes ammattilaisen ennakoiva ajotapa ei takaa turvallista matkaa.

SKAL vaatii tiestön talvihoidon perusteellista uudistamista vastaamaan nykyisiä vaihtelevia ja vaativia talviolosuhteita.

Siihen tarvitaan tienhoidon toimintatapojen, laatuvaatimusten ja valvonnan muutosta.

Päättäjien on tunnustettava, että tieverkko on kansalaisten liikkuvuuden ja elinkeinoelämän kannalta ensiarvoisen tärkeä väylästö, joka tarvitsee talvioloissa erityistä huomiota ja riittävää rahoitusta, todetaan SKALin ti

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here