Alaikäisten hurja pakomatka päättyi ulosajoon — kuljettajana 12-vuotias poika!

Poliisipartio suoritti Torniossa liikenteenvalvontaa 8.9.2019 kello 1.58. Poliisi havaitsi Hallituskadulla henkilöauton, josta nousi nuori mies.

Partion tullessa auton viereen tarkastaakseen kuljettajan ajokunnon ja asiapaperit, lähti kuljettaja peruuttamaan ja kääntyi Laivurinkadulle. Partio kylki pysäytysvalon päälle, jolloin henkilöauto lähti voimakkaasti kiihdyttäen pakenemaan poliisia.

Tehtävälle liittyi kolme muuta poliisipartiota. Tapahtuma-aikaan oli todella huonot ajo-olosuhteet erittäin voimakkaan vesisateen vuoksi.

Henkilöauto pakeni Kromitien liikenneympyrään, mitä ennen kuljettaja meinasi menettää ajoneuvon hallinnan tiessä olleiden isojen vesilammikoiden ja liian suuren tilannenopeuden vuoksi.

Pakoauton nopeus yli 150 km/h

Henkilöauto jatkoi matkaa Kromitietä 80 km/h nopeusrajoitus alueella huomattavaa ylinopeutta.

Poliisiauton ajonopeuden ollessa 150 km/h, jätätti pakeneva ajoneuvo poliisia.

Poliisi menetti Ruonajärventiellä näköyhteyden ajoneuvoon ja sai siihen näköyhteyden Puuluodon hiihtokeskuksen kohdalla, menettäen näköyhteyden pitkän suoran päässä.

Hetkeä myöhemmin poliisi havaitsi pakenevan henkilöauton ajautuneen ulos Ruonajärventiellä ennen Kromitien risteystä vasemmalle kaartuvassa tiukassa mutkassa.

Henkilöauto oli törmännyt tien penkassa olevaan noin kaksi metriä korkeaan hiekkavalliin jatkaen törmäyksen jälkeen matkaa eteenpäin taimikkoon noin 10-15 metriä. Tehtävälle hälytettiin kiireellisesti ensihoidon ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

Kaksi matkustajaa jäivät jumiin autoon

Partion saapuessa paikalle autosta kuului naisen avunhuutoja, joka oli loukkaantunut ulosajossa.

Autossa oli sisällä myös loukkaantunut poika. Pelastuslaitos joutui leikkaamaan autoa saadakseen ulos 16-vuotiaan tytön ja pojan.

Poliisi suoritti lähietsintää maastoon ja löysi noin 20 metrin päästä autosta 14 -vuotiaan pojan, joka oli myös loukkaantunut ulosajon seurauksena.

Poliisi tavoitti Kromitieltä tapahtumapaikan läheltä 12-vuotiaan pojan, joka kertoi kuljettaneensa ajoneuvoa.

Pojalle suoritettiin puhalluskoe ja huumausaineenpikatesti, jotka molemmat olivat negatiivisia.

Autosta ulos leikatut 16 -vuotiaat toimitettiin jatkohoitoon Ouluun OYS:aan ja 14-vuotias ja 12-vuotias kuljetettiin Kemiin L-PKS:aan. Poliisilla ei ole tarkempaa tietoa loukkaantuneiden vammoista.

Poliisi käytti poliisikoiraa lähietsintään, mahdollisten muiden ulosajonuhrien löytämiseksi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here