Alaikäinen motoristi ajoi päin poliisia Espoossa

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan konstaapelit suorittivat 1.9. Espoon Kaitaalla kaksipyöräisten mopojen ja muiden moottorikulkuneuvojen käyttöön liittyvää valvontaa nuorison keskuudessa.

Valvonnan yhteydessä alaikäinen henkilö ajoi valvontaa suorittavaa konstaapelia päin kaksipyöräisellä moottorikäyttöisellä ajoneuvolla. Konstaapeli ei loukkaantunut törmäyksessä.

Tapahtumaa seuraavana iltana 2.9. ennalta estävän toiminnan ryhmä suoritti edellisen päivän valvonta-alueella liikennevalvontasektorin kanssa tapahtumiin liittyvää tutkintaa. Samalla poliisi tavoitti törmäykseen epäillyn nuoren ja tämän ajoneuvon.

Valvonnan yhteydessä poliisi puuttui myös kahden liikennekäyttöön kelpaamattoman kaksipyöräisen moottoriajoneuvon käyttämiseen yleisessä liikenteessä.

Molemmat mopot tai moottoripyörät olivat rakenteeltaan liikenteeseen soveltumattomia. Poliisi ei pystynyt koeajamaan niitä turvallisuussyistä.

Länsi-Uudenmaan poliisi jatkaa kaikkien tapausten osalta asian tutkintaa muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä ajoneuvorikkomuksina. Yksi ajoneuvoista otettiin poliisin haltuun tutkinnan yhteydessä.

Komisario Hannu Väänänen kehottaa nuorten vanhempia tarkastelemaan millaisia ajoneuvoja lasten ja nuorten käytössä on ja huolehtimaan siitä, miten ja millaisia ajoneuvoja lapset kotoaan saavat käyttöönsä.

− Yleiselle tielle ei ole käytännössä mitään asiaa sellaisilla kulkuneuvoilla, jotka on tarkoitettu suljetun alueen harrastekäyttöön. Kulkuneuvojen ulkonäkö ja esimerkiksi ääni kertovat jo paljon siitä, onko laite kelvollinen liikennekäyttöön, Väänänen toteaa.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!