15-vuotias skootterikuljettaja osui esikouluikäiseen lapseen Espoossa

Poliisi epäilee 15-vuotiaan nuoren syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä vammantuottamukseen, kun hän osui skootterillaan esikouluikäiseen lapseen Espoossa 8.11. Onnettomuus tapahtui koulun pihalla.

Skootteria kuljettanut nuori oli ajanut kohti koulun pääovia, kun lapsi oli juossut hänen eteensä. Nopeutta skootterilla oli tapahtumahetkellä ollut noin 35 kilometriä tunnissa.

Lue myös: Mopot huonokuntoisia sekä tien päällä että onnettomuuksissa!

Kuljettaja, jonka kyydissä oli toinen nuori, ei ennättänyt väistää lasta. Skootteri osui lapseen, ja hän kaatui maahan. Myös skootteri matkustajineen kaatui. Lapsi sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Onnettomuuden jälkeen tapahtuneesta on liikkunut huhuja. Skootterin on esimerkiksi väitetty olleen valoton. Poliisi voi kuitenkin esitutkinnan perusteella todeta, että valot ovat toimineet ja olleet päällä.

Poliisin valvonta osoittaa: nuorten mopoissa riittää huomautettavaa!

− Jos joku vielä haluaa jotakin juttua laittaa tapahtuneesta liikkeelle, voisi se olla esimerkiksi muistutus siitä, että niin tähän onnettomuuteen liittyvän koulun kuin lähes jokaisen muun koulun pihalla mopoilla ja muilla moottorikäyttöisillä ajoneuvoilla ajaminen on lähtökohtaisesti ehdottomasti kielletty. Kiellon syynä on tämän onnettomuuden kaltaisten tilanteiden estäminen jo ennalta, sanoo komisario Hannu Kontola.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän