14-vuotias rattijuoppo ajoi poliisia karkuun — kyydissä viisi alaikäistä

Kuva: CvB.

Myöhään lauantai-iltana poliisi sai ilmoituksen henkilöautosta, jota kuljetti mahdollisesti alaikäinen ja päihtynyt henkilö.

Poliisi sai näköhavainnon autosta Forssan keskustassa. Turuntiellä se saatiin pysäytettyä, mutta se lähtikin uudelleen liikkeelle.

Poliisin tiedotteen mukaan poliisiauto ja pakeneva auto osuivat toisiinsa saaden lieviä peltivaurioita. Myös yksi poliisimies loukkaantui lievästi törmäyksessä.

Jokioisilla poliisi yritti pysäyttää auton piikkimatolla. Autosta tyhjeni molemmat eturenkaat, mutta silti auto jatkoi kulkuaan.

Lopulta poliisi kiilasi auton pientareelle tiellä 10. Tässä tilanteessa tuli autojen välille jälleen kylkikosketus.

Poliisin mukaan kuljettajana toiminut 14-vuotias poika puhalsi rattijuopumusta osoittavat lukemat. Kyydissä hänellä oli viisi alaikäistä nuorta.

Matkan aikana kuljettaja oli käyttänyt reilua ylinopeutta ja ajanut vastaantulevien kaistoilla, poliisi toteaa.

Auto oli yhden matkustajana olleen nuoren äidin omistama.

Poliisin mukaan kuljettaja ja toinen poika toimitettiin lastenkotiin sosiaalitoimen kiireellisesti huostaan ottamana. Muut nuoret toimitettiin koteihinsa.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja liikennerikkomuksena.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here