Volvo I-Shift-vaihteiston vaihtamisnopeus paranee

Volvo Trucksin älykäs ja automatisoitu I-Shift-vaihteisto on nyt nopeampi kuin koskaan. Nopeampi reagointi parantaa sekä diesel- että sähkökäyttöisten raskaiden kuorma-autojen ajettavuutta.

Merkittävä ajettavuuden parannus, joka on lisätty voimansiirtoihin kaikilla päästötasoilla, saavutetaan uudella tavalla, jolla I-Shift-vaihteisto on vuorovaikutuksessa moottorin kanssa.

Päivitys sisältää nopeamman kytkimen aktivoinnin, joka johtaa lyhyempään vääntömomentin katkokseen. Se tekee myös vaihteiden vaihtamisesta tasaisempaa, mikä tekee ajokokemuksesta harmonisemman.

– Nopeampi vaihtaminen mahdollistaa vaihteiden valinnan optimoinnin tehokkaammin. Ja mitä enemmän vaihteen vaihtoja tie ja maasto vaativat, sitä enemmän kuljettaja arvostaa parannuksia. Jopa 30 % nopeampi vaihteisto on nyt mahdollista I-Shiftillä, joten kuljettajat kokevat varmasti erittäin positiivisen eron, kertoo Pär Bergstrand, Volvo Trucksin Heavy Duty Transmission Manager.

Nopea vaihtaminen saavutetaan useiden tärkeiden parannusten perusteella.
Ensinnäkin päivitetyt anturit tarjoavat nyt tarkempaa tietoa ohjausyksikölle, jossa on uusi ohjelmisto ja nopeampi mikroprosessori, mikä nopeuttaa laskenta-aikoja.

Toiseksi vaihdelaatikon jarruun lisätty levy saa sen reagoimaan nopeammin ennen vaihteenvaihtoa, joten se voidaan tehdä aikaisemmin.

Lopuksi ilmamäärää on myös vähennetty erilaisissa käyttöjärjestelmissä, kuten vaihdehaarukoissa, kytkimessä ja vaihteistojarrussa, mikä mahdollistaa nopeamman vaihteenvaihdon.

Kun I-Shift esiteltiin vuonna 2001, se oli ensimmäinen raskaisiin kuorma-autoihin suunniteltu automaattivaihteisto.

Se pystyy Volvon tiedotteen mukaan toimimaan koko voimansiirron kanssa, koska tämä voimansiirtojärjestelmä on räätälöity moottoriin ja ajoneuvon osiin jo kehitysvaiheesta lähtien, mikä osaltaan vähentää polttoaineenkulutusta – ja siten ympäristövaikutuksia.

Nämä viimeisimmät edistysaskeleet 30 % nopeampien vaihteiden vaihtamiseksi ovat lisätodisteita Volvon jatkuvista parannustoimista parantaakseen ajettavuutta kaikin puolin.

Nykyään kaikissa Volvon raskaissa kuorma-autoissa on vakiona I-Shift. Sen käyttöönoton jälkeen yli miljoona kuorma-autoa on myyty maailmanlaajuisesti Volvon I-Shift-teknologialla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän