Uusi Škoda Fabia on nyt julkistettu — katso kuvat

Kaksikymmentäkaksi vuotta sitten esitelty ja kestävän suosion saavuttanut Škoda Fabia on ehtinyt neljänteen sukupolveensa.

Škoda Fabia pohjautuu nyt ensimmäistä kertaa Volkswagen-konsernin MQB-A0-perustekniik­kaan, minkä ansiosta sisätiloista on pystytty tekemään suuremmat. Auton pituus ylittää nyt neljän metrin rajan (4 108 mm), joten uusi Fabia on selvästi pitempi kuin edeltäjänsä.

Kuva: Skoda.

Tavaratilan koko – jo edeltäjämallissa 330 litralla autokokoluokan suurin – on suurentunut 50 litralla 380 litraan. MQB-A0-perustekniikan ansiosta uudessa Fabiassa voidaan toteuttaa monia avustin­järjestelmiä, joita aiemmin on nähty vain suuremman ja kalliimman kokoluokan autoissa.

Täysin uudistunutta sisätilaa hallitsevat symmetrinen kojelauta, sen vaakasuuntainen koristelista ja keskelle sijoitettu vapaasti seisova tietoviihdenäyttö sekä saatavissa oleva digitaalinen mittaristo.

Kuva: Skoda.

Myyntiin tulevat ensin varusteluversiot Active, Ambition ja Style. Sporttinen Monte Carlo -erikoismalli seuraa myöhemmin.

Kaikki neljä tarjolla olevaa bensiinimoottoria kuuluvat Volkswagen-konsernin nykyiseen EVO-moottorisukupolveen. Moottoreiden tehot ovat välillä 59 kW (80 hv) ja 110 kW (150 hv). Ilmanvastuskertoimella (cd) alkaen vain 0,28 uusi Fabia on Škodan mukaan kokoluokkansa aerodynaamisin auto.

Kuva: Skoda.

Uuden Fabian myötä Škoda esittelee myös viisi uutta Simply Clever -ratkaisua.

Katso myös tämä: Neljännen sukupolven Škoda Fabia kasvaa kokoa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Kuva: Skoda.

Kuva: Skoda.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!