Uusi Porsche Cayenne kävi läpi vaativat testit — yli neljä miljoonaa testikilometriä neljässä maanosassa

Porsche valmistelee huolellisesti uutta Cayennea lanseeraukseen. Tätä ennen prototyypit ja esisarjan autot laitetaan haastaviin kestävyystesteihin, jotta malli täyttää Porschen korkeat laatustandardit.

Seuraten vuoden 2017 lanseerausta, Porsche on johdonmukaisesti kehittänyt kolmannen sukupolven Cayennea pitkäaikaisilla toimenpiteillä, jotka vaikuttavat niin auton voimalinjaan, alustaan, muotoiluun, varusteisiin kuin liitettävyyspalveluihin.

Kuva: Porsche.

– Tämä on yksi laajamittaisimmista malliuudistuksista Porschen historiassa, sanoo mallistosta vastaava johtaja Michael Schätzle.

Sen lisäksi että mallin voimalinjavalikoima järjestettiin uudelleen, Weissachissa sijaitsevan Porschen kehityskeskuksen insinöörit tekivät perustavan laatuisia muutoksia Cayennen alustaan. Tarkoituksena oli saavuttaa vielä laajempi skaala Porschelle tyypillisen maantieajon suorituskyvyn, pitkän matkan ajomukavuuden ja maasto-ominaisuuksien välillä.

Lopputuloksena uudistuneessa Cayennessa on mm. uusi, puoliaktiivinen alusta. Tämän lisäksi kuljettaja ja matkustajat voivat nauttia uudistuneesta ja kattavasti digitalisoidusta käyttöliittymästä ja toimintokonseptista, joista löytyy myös parannettuja liitettävyyspalveluita.

Kuva: Porsche.

Uudistuneen Porsche Cayennen HD Matrix LED -ajovalojen innovatiivinen valoteknologia parantaa sekä ajomukavuutta että turvallisuutta.

Jokainen malli testataan äärimmilleen ennen lanseerausta

Monien uusien teknologioiden mukaan tulo vaatii monitahoisen ja yksityiskohtaisen testauksen, jotta kaikki komponentit saadaan toimimaan hyvin.

– Laitamme uudistuvan Cayennen totaaliseen ja erittäin kattavaan testiohjelmaan, aivan kuin olisimme kehittäneet sen aivan alusta saakka, selventää testiohjelmasta vastaava johtaja Ralf Bosch.

Yhdessä yhä lisääntyvien, täsmällisten virtuaalisten simulaatioiden kanssa, Porschella tosielämän testaus on edelleen tärkeässä asemassa.

Viimeiset testit kertovat, onko malli valmis lanseerattavaksi. Auton täydellisen testauksen tarkoituksena on varmistaa kaikkien komponenttien ja järjestelmien käytön vakaus ja toimivuus, niin yksin kuin yhdessä – kaikissa käyttöolosuhteissa.

Kuva: Porsche.

Kestävyystestien aikana auton käyttöä simuloidaan rankoissa olosuhteissa, jollaisia asiakas harvoin itse kokee. Päivittäisissä olosuhteissa autolla ajetaan muutaman kuukauden aikana yli 200 000 testikilometriä, niin kaupunkiolosuhteissa, maantiellä kuin moottoritiellä.

Äärimmäisiä olosuhteita simuloidakseen, prototyyppiautot matkaavat ympäri maailmaa, tarkoituksena laittaa autojen laatu ja kestävyys testiin kaikilla mahdollisilla ilmastoalueilla.

Testejä eri olosuhteissa

Uuden Cayennen testejä tehtiin Aasiassa, Afrikassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Testeissä ajettiin yhteensä yli neljä miljoonaa testikilometriä.

– Se mitä me vaadimme uudelta Cayennelta rankoissa maastotesteissä Espanjassa, hiekkadyyneillä Marokossa, tai erittäin dynaamisissa ajotilanteissa jääradalla Suomessa ja Nürburgringin Nordschleifen kilparadalla, on jotain, mitä emme odota kovinkaan monen asiakkaan joutuvan kokemaan, sanoo Cayennen prototyyppiautojen kokokoonpanosta ja testitiimistä vastaava Dirk Lersch.

Uusi Porsche Cayenne juhlii ensi-iltaansa tänä keväänä.

Porsche pistää vauhtia sähköistettyjen autojen kehitykseen

Porsche juhlii tänä vuonna menestystarinaansa

Sähköauto oli viime vuonna Porschen suosituin malli Suomessa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän