Tuleva Volvon lippulaivamalli EX90 tuo lisää turvallisuutta

Volvon tuleva täyssähköinen SUV-lippulaivamalli Volvo EX90 paljastetaan 9. päivä marraskuuta. EX90:n turvallisuusvarusteet ylittävät kaikki edelliset Volvot. Ja näin sen pitääkin olla, sillä vain innovaatio voi viedä meitä eteenpäin ja tehdä elämästä parempaa.

Mitä uudelta Volvo EX90 -mallilta voi sitten odottaa? Se on auto, joka on suunniteltu ymmärtämään kuljettajaa ja ympäristöä, ja luomaan turvaa tiellä liikkujille. Se myös tulee älykkäämmäksi ja turvallisemmaksi ajan kuluessa, kun se oppii uusista tiedoista ja saa päivityksiä.

Uusimman turvallisuusteknologian kehitys perustuu ihmisen käyttäytymisen ymmärtämiseen ja vuosikymmenien turvallisuustutkimuksiin.

Keskittymisen herpaantuminen ja väsymys ovat osa elämää ja kulkevat mukanamme. Liikenteessä kuljettaja ei aina ole parhaimmillaan. Liikenteessä pahin mahdollinen voi tapahtua muutamassa sekunnissa.

Volvo tavoitteena on auttaa olemaan parempi kuljettaja ja ehkäistä onnettomuuksia. Volvo EX90 sisältää näkymättömän suojan, joka sisältää uusinta tunnistusteknologiaa, jonka avulla auto voi tulkita mielentilaa ja ympäröivää maailmaa.

Väsymättömät anturit

Huippuluokan anturit, kuten kamerat, tutkat ja LiDAR, jotka saavat tehonsa peruslaskenta-alustasta ja ohjelmistosta, luovat yhdessä 360 asteen reaaliaikaisen näkymän maailmasta.

Anturit eivät väsy tai herpaannu. Ne on suunniteltu reagoimaan, kun kuljettaja on millisekunnin myöhässä. LiDAR havainnoi maantietä päivin ja öin myös suuremmissa nopeuksissa. Se voi nähdä pieniä kohteita satojen metrien päästä antaen enemmän aikaa toimia ja välttää vaaratilanteet.

Volvo arvioiden mukaan Volvo voi parantaa yleistä törmäyksenestotehokkuutta jopa 9 prosentilla, mikä voi johtaa ajan kuluessa miljooniin vältettyihin onnettomuuksiin. Tämä olisi suuri askel turvallisuudelle ja koko ihmiskunnalle.

Tarkkaileva vahti

Näkymätön suoja pitää huolta myös auton sisätiloissa. Erityiset anturit ja kamerat toimivat Volvon itse kehittämien algoritmien pohjalta ja voivat tunnistaa ja tarkkailla keskittymisesi tasoa. Teknologian ansiosta EX90 voi nähdä, jos kuljettaja on väsynyt tai jos keskittyminen herpaantuu, paremmin kuin yksikään aikaisempi Volvo.

Auto varoittaa ensin hienovaraisesti ja tarvittaessa voimakkaammin. Jos pahin mahdollinen tapahtuu ja kuljettaja nukahtaa tai sairastuu ajon aikana, EX90 pysähtyy turvallisesti ja kutsuu apua.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän