Täyssähköauto on noussut yrityspäättäjien ykkösvalinnaksi!

Yhä useampi yrityspäättäjä suosii nyt autohankinnoissa täyssähköautoa. Tämä käy ilmi ALD Automotiven tuoreesta asiakastutkimuksesta, johon vastasi 151 yrityspäättäjää.

Merkittävin muutos edellisvuoteen verrattuna on tapahtunut käyttövoimien painotuksissa.

– Käyttövoiman merkitys yritysten autopolitiikassa on kasvanut selkeästi vuoden aikana, ja jopa 52 % päättäjistä kertoo painottavansa täyssähköautoja autopolitiikassa. Sähköauto on nyt siis ensimmäistä kertaa siirtänyt ladattavat hybridit kakkossijalle, ALD:n Anton Ryytty kertoo.

Suomessa on tänä vuonna rekisteröity melkein 10 000 sähköautoa — katso tästä mallien jakautuma

Ryytyn mukaan tulos on linjassa yritysten ympäristövastuupainotusten kanssa.

– Ympäristö- ja yhteiskuntavastuu nostavat yhä enenevässä määrin päätään yritysten agendalla ja se näkyy myös autopolitiikan painotuksissa. Sähköautojen ja ladattavien hybridien valinnan mahdollistaminen henkilöstölle on näkyvä keino pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä.

EU:n CSRD-direktiivi (Corporate Sustainability Reporting Directive) kiristää entisestään yritysvastuuta ja päästöjä koskevaa ESG-raportointia vuodesta 2024 alkaen. Se tarkoittaa, että yritysten on kerrottava toimistaan uusien standardien, kuten kestävää rahoitusta luokittelevan taksonomiakriteeristön mukaan ja raportoitava tulokset julkisesti.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

– Uskon, että se tulee entisestään painottamaan yritysten autopolitiikkaa kohti täyssähköautoa. Iso merkitys on myös latausinfran kehityksellä ja sähköautovalikoiman laventumisella, joissa molemmissa tapahtuu positiivista kehitystä.

– Yritysten on oltava nyt todella hereillä autopolitiikan suhteen. Kyselyn vastausten perusteella yrityspäättäjät kaipaavatkin työsuhdeautoilun kumppanilta aktiivista viestintää ja konsultointia.

Katso myös nämä

Volkswagen jatkaa täyssähköautojen markkinajohtajana Suomessa

Sähköautojen omistajat poikkeavat selvästi maan muusta autokannan omistajista

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän