Taksien tilauspalvelun mukaan asiakas valitsee mieluummin nopeimman kuin edullisimman taksin

02 Taksi on taksien tilaus- ja vertailupalvelu, jossa asiakas voi vertailla eri taksiyhtiöitä esimerkiksi hinnan tai saapumisajan perusteella. 02 Taksin tilausdatan perusteella asiakkaan valintaperuste taksikyydille on useimmiten nopeus.

02 Taksi -palvelussa asiakas voi vertailla eri yhtiöiden hintoja, saapumisaikoja ja asiakasarvioita. Lisäksi vähäpäästöiset autot ja premium-autot ovat palvelussa erikseen valittavissa.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston tekemän taksimatkan kehitystä koskevan tutkimuksen mukaan erityisesti suurissa kunnissa asiakkaat voivat säästää rahaa kilpailuttamalla taksikyydin hinnan. Viiden kilometrin esimerkkimatkalla voi säästää taksin hinnassa jopa 30 % (KKV Policy Brief 3/22).

02 Taksin tilausdatan mukaan asiakas kuitenkin painottaa valinnassaan nopeutta. Nopein ja edullisin auto saattaa useasti olla saman taksiyhtiön auto. Ellei näin ole, 17 % asiakkaista valitsee edullisimman auton ja 26 % asiakkaista valitsee nopeimman auton. Tämän perusteella nopeus ratkaisee selkeästi useammin kuin hinta.

02 Taksin tilauskeskuksessa työskentelevä asiakaspalvelija Satu Aro kertoo huomanneensa, että asiakkaan kriteerit taksiyhtiön valinnassa riippuvat paljon tilanteesta.

– Jos asiakas on työmatkalla tai hänellä on kiire esimerkiksi lentokentälle tai sairaalaan, ottaa hän tietenkin nopeimman taksin. Jos taas on kyseessä baarikyyti, asiakkaalla ei ole mitään kiirettä. Hän voi hyvin odottaa muutaman minuutin, jotta saa edullisimman kyydin.

Asiakkaan päätökseen taksiyhtiötä valitessa vaikuttavat hinnan ja saapumisajan lisäksi myös muut asiat. Yksi kasvussa oleva valintaperuste taksikyydeille on ekologisuus. 02 Taksin tilausdatan mukaan tilauksista 10 % on sellaisia, joissa asiakas ei ole valinnut nopeinta eikä halvinta taksiyhtiötä. Näistä tilauksista 8 % on tehty vähäpäästöisille autoille ja 6 % sähköautoille.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän