Suomalainen älyratti voittaa German Design Award 2021 -palkinnon

Suomalainen Origo älyratti on saanut tunnustusta German Design Award 2021 kilpailussa erinomaisesta tuotesuunnittelusta.

Projekti on voittanut Human-Machine Interface (HMI) kilpailusarjassa winner-palkinnon. German Design Award on yksi maailman tunnetuimpia muotoilukilpailuja.

Voittajista päättää arvostettu kansainvälinen tuomaristo, Saksan muotoiluneuvosto (German Design Council), joka ylläpitää kilpailun korkeaa tasoa nimeämällä jatkoon vain ne projektit, jotka edustavat kansainvälisen tuotesuunnittelun uusia suuntaviivoja.

Origo älyrattikonsepti on kehitetty yhteistyössä Canatun, Siili Auton, TactoTekin, Rightwaren ja Northern Worksin kanssa osana MIVI (Multimodal In-Vehicle Interaction and Intelligent Information Presentation) -projektia.

Läpinäkyvät 3D-muotoillut kosketuspinnat mahdollistavat intuitiivisen käyttäjäkokemuksen ja parantavat suunnitteluvapautta. Aistiylikuormituksen välttämiseksi ainoastaan olennaisin informaatio esitetään näytöllä kussakin tilanteessa.

Tavoitellessaan minimalistista ja intuitiivista käyttäjäkokemusta, tiimi halusi muotojen tukevan käyttöliittymän hallintaa, joka yleensä puuttuu nykyisistä kosketusnäytöistä ja -sensoreista. Valmis konsepti sitoo fyysiset muodot, 3D kosketussensorit ja digitaalisen käyttöliittymän linjakkaaksi kokonaisuudeksi luoden ennennäkemättömän intuitiivisen ja miellyttävän käyttäjäkokemuksen.

German Design Award kilpailun tavoitteena on löytää, esitellä ja palkita ainutlaatuisia suunnittelutrendejä kolmessa eri pääkategoriassa: “erinomainen tuotesuunnittelu”, “erinomainen viestintäsuunnittelu” ja “erinomainen arkkitehtuuri”.

Kilpailuun lähetettiin yhteensä 4172 projektia 60 maasta, joista kansainvälinen tuomaristo huomioi 955 erikoismaininnalla (special mention), 365 voittaja (winner) palkinnolla ja 67 kulta (gold) palkinnolla. Palkinnot jaetaan palkintojuhlassa 19.2.2021 Frankfurtissa Ambiente -messujen yhteydessä.

Konsortion yritykset ovat tuoneet oman erityisosaamisensa projektiin:

  • Canatu kehittää ja toteuttaa Origon 3D-kosketuspinnat, joilla ohjataan käyttöliittymää. Kosketussensorit perustuvat Canatun kehittämään Carbon NanoBud (CNB) hiilinanomateriaaliin. Läpinäkyviä kosketussensoreita voi muovailla äärimmäisiin 3D muotoihin mahdollistaen intuitiivisen käyttäjäkokemuksen ja suunnitteluvapauden.
  • Siili Auto kehittää ja toteuttaa älyratin käyttöliittymän. Käyttöliittymä, muotoilu ja innovatiivinen kosketusohjaus yhdessä muodostavat täysin uniikin käyttäjäkokemuksen.
  • Rightware tuo projektiin markkinoiden johtavat HMI ohjelmistotyökalut, sisältäen Kanzi UI, Kanzi Connect ja Kanze Maps, jotka mahdollistavat intuitiivisten interaktiomallien nopean suunnittelun, testauksen ja kehityksen uudessa konseptissa.
  • TactoTek soveltaa Injection Molded Structural Electronics (IMSE) teknologiaa ratin älypintojen valaistuksen ja kapasitiivisten kosketustoimintojen suunnitteluun ja valmistukseen valamalla elektroniset komponentit 3D muovatun kappaleen sisälle.
  • Northern Works on suunnittelu alihankkijana projektissa vastaten Origon teollisesta muotoilusta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän