Saksalaiset auto-osakkeet kiinnostavat nyt suomalaisia piensijoittajia

Danske Bankin suomalaisasiakkaat keskittyivät aiempia kuukausia enemmän kaupankäynnissään suomalaisiin ja muihin eurooppalaisiin osakkeisiin. Saksan osuus on kuitenkin kasvussa aiempiin vuosiin verrattuna, mitä selittää kasvanut kiinnostus auto-osakkeisiin.

Auto-osakkeet kiinnostavat nyt paljon Danske Bankin suomalaisia piensijoittaja-asiakkaita. Saksassa vaihdetuimpien ja netto-ostetuimpien osakkeiden joukkoon nousivat Daimler, Volkswagen ja BMW.

– Autoalan muutos uusiin voimanlähteisiin on saanut paljon huomiota viime aikoina. Aiemmin sijoittajia ovat kiinnostaneet erityisesti uudet sähköautovalmistajat kuten amerikkalainen Tesla ja kiinalainen Nio. Nyt sijoittajat käyvät kauppaa paljon myös perinteisten autoyhtiöiden osakkeilla. Mahdollisesti usko yritysten menestykseen on kasvanut, sanoo Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Huhtikuussa Saksan pörssin osuus kaupasta nousi 3,4 prosenttiin ja tästä kaupasta noin neljännes käytiin autoyhtiöiden osakkeilla. Vuosi sitten Saksan osuus kaupoista oli 2,6 % ja autoyhtiöiden osuus oli niistä noin 18 prosenttia.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!