Rekisteröinti: Tuotannon viiveet jarruttavat ensirekisteröintejä

Kesäkuussa rekisteröitiin 7 396 uutta henkilöautoa, mikä on 25,6 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2021 kesäkuussa, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity yhteensä 43 501, joka on 23,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

Uusien henkilö- ja pakettiautojen tilauskanta kasvoi kesäkuussa edelleen, sillä uusien autojen kysyntä on ollut suhteellisen vilkasta ja asiakastilauksia kertyy keskimääräistä enemmän, mutta autojen tuotannossa on viiveitä. Tilauskannan koko on noin kolminkertainen keskimääräiseen tasoonsa nähden.

Myös käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin kesäkuussa viime vuotta vähemmän. Käytettyjen henkilöautojen myynti väheni noin 10 prosentilla viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.

Katso tästä muut Rekisteröinti-jutut.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin kesäkuussa 907, joka on 30,2 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden kesäkuussa. Pakettiautoja on ensirekisteröity tänä vuonna 5 539, joka on 24,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin kesäkuussa 307, joka on 10,2 prosenttia viime vuoden kesäkuuta vähemmän. Kuorma-autojen rekisteröinnit ovat alkuvuoden aikana jääneet hieman yli 10 prosenttia viime vuoden ensimmäisen puolikkaan lukemista.

Raskaita vähintään 16 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna rekisteröity 1 251, joka on 4,1 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here