Oulun poliisi terveiset mopoilijoiden vanhemmille: olkaa aidosti kiinnostuneita lapsenne mopoilusta!

Poliisin havainto oli että viime viikonloppuna Oulussa olleessa miitissä nuoret noudattivat pääsääntöisesti poliisin antamia ohjeita.

Tosin yhtä pakenevaa crossipyörää jouduttiin seuraamaan poliisitehtävänä. Mutta yleisesti poliisi antaa positiivista palautetta nuorten toiminnasta.

Kuitenkin kyseisissä miiteissä näyttäisi aina olevan mukana sellaisia, joiden ajoneuvot eivät ole tieliikennelain vaatimassa kunnossa tai ajaminen sekä käytös eivät ole yleiseen liikenteeseen kuuluvaa.

Valitettavasti poliisi joutui puuttumaan mopoilijoiden tai kevytmoottoripyörillä liikkeellä olevien henkilöiden tekemisiin.

Liikennevirhemaksuja kirjoitettiin yhteensä 18 kpl, sakkoja 16 kpl, ajokieltoja määrättiin 13 henkilölle, valvontailmoituksia kirjattiin yhteensä 11 kpl ja kilvet otettiin pois yhdeksästä ajoneuvosta.

Yleisin syys seuraamuksiin olivat viritetyt mopot sekä liikennettä vaarantava ajotapa, joista yhdestä tapauksesta kirjattiin rikosilmoitus törkeästä liikenteen vaarantamisesta. Liikennevirhemaksut koskivat pääsääntöisesti puutteita ajoneuvon kunnossa.

Oulun poliisilaitos haluaa korostaa, että vanhemmilla on suuri vastuu lapsensa alla olevan kulkupelin kunnosta. Mopon nopeuden kasvaessa nuoren kyky reagoida vaihtuviin liikenneolosuhteisiin heikkenee ja onnettomuustilanteissa vakavasti loukkaantumisen riski lisääntyy.

Myös nuorten on hyvä tiedostaa virittämisen riskit, vähättelemättä niitä. Rakenteellinen nopeus on määritelty Suomen lainsäädännössä 45 km/h. Mopon rakennetta ja tekniikkaa ei ole suunniteltu määriteltyä rakenteellista nopeutta suuremmaksi.

– Olkaa aidosti kiinnostuneita lapsenne mopoilusta eli kyselkää lapselta moposta ja testatkaa mopoa. Jarrujen ja valojen toiminta on helppo käydä läpi. Renkaiden kunto on nopea tarkastaa. Kysykää myös mopon mahdollisesta virityksestä. Pahaääninen mopo kulkee monesti liikaa ja häiritsee muita alueen asukkaita, todetaan Oulun poliisin tiedotteessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!