Näillä merkeillä on nyt uusi maahantuoja: Citroen, DS ja Peugeot

Kuva: PSA

2.5.2017 09.15

Tämän kuun alusta PSA-autojen maahantuontikuvio on muuttunut. Aikaisemmin maahantuonnista vastannut Veho luopui maahantuonnista ja se siirtyi eilen Bassadone-ryhmään.

Aikaisemmin Vehon tytäryhtiö Auto-Bon toi maahan Citroën- ja DS-autoja ja Maan Auto Peugeot-autoja.

Nyt kaikkien kolmen merkin maahantuonnista vastaa Auto-Bon Oy, joka nyt on osa Bassadone-ryhmää.

Auto-Bon Oy on vastannut Citroënin maahantuonnista vuodesta 1981 alkaen. Vuonna 1945 perustettu Maan Auto Oy  toimi Peugeotin maahantuojana vuodesta 1948 alkaen.

Markus Vuolle aloitti Auto-Bon Oy:n toimitusjohtajana 1.5. Vuolle on toiminut aiemmin muun muassa OPn autorahoitus- ja vakuutuspalveluiden myyntijohtajana sekä Bigbank AS Suomen maajohtajana.

Kymmenen merkin ryhmä


Bassadone Automotive Group on vuonna 1904 perustettu perheyritys, joka toimii useiden automerkkien maahantuojana ja vähittäismyyjänä muun muassa Espanjassa, Englannissa, Suomessa, Baltian maissa ja Gibraltarilla. Kokonaismyynti vuonna 2016 oli 30 000 uutta autoa ja liikevaihto Euroopassa vuonna 2016 noin 500 miljoonaa euroa.

Yhtiöryhmän maahantuomia merkkejä Suomessa ovat Dacia, Hyundai, Isuzu, Lotus, Renault, Suzuki, SsangYong ja 1.5.2017 alkaen myös PSA-merkit Citroën, Peugeot ja DS.

PSA -automerkkien Suomen maahantuontitoimintojen viime vuoden liikevaihto oli 105 miljoonaa euroa. Toiminnoissa työskentelee 29 henkilöä, jotka siirtyivät uuteen yritykseen vanhoina työntekijöinä Auto-Bon Oy:n toiminta jatkuu toistaiseksi nykyisissä toimitiloissa Vantaan Koivuhaassa.
 

 

Edellinen artikkeliNiki Tuulen Assenin viikonloppu sujui alavireisesti
Seuraava artikkeliBongaamalla tämän auton voi voittaa liput Kissin konserttiin

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here