Myrskyn vaikutukset saattavat näkyä myös tieliikenteessä

Matti Sulanto.

Keskiviikkopäivästä torstai-iltaan Suomessa vaikuttaa merkittävä syysmyrsky, jossa ennusteiden mukaan puuskat voivat olla maa-alueilla maan länsi- ja eteläosassa yli 20 m/s.

Sadealue tuo mukanaan runsaita sateita Vaasa-Jyväskylä-Joensuu pohjoispuolelta aina Oulun korkeudelle.

Sademäärät voivat olla paikoin yli 50 mm.

Syysmyrskyllä ennakoidaan olevan vaikutusta myös maantieliikenteeseen. Myrsky saattaa pahimmillaan aiheuttaa tiellä liikkujille yllätyksiä esimerkiksi teille kaatuneiden puiden tai tulvien muodossa.

Myrskyllä voi olla vaikutusta myös lautta-aikatauluihin.

ITM Finlandin tieliikennekeskuksesta muistutetaankin, että ajo-olosuhteet saattavat muuttua nopeastikin ja keli- ja tieliikennetilanne kannattaa tarkistaa ennen matkallelähtöä.

– Ajokelit ovat nyt haasteellisia monin paikoin Suomea. Syysmyrskyt ovat kuitenkin vaikeasti ennustettavia, joten päivittyvää tilannetietoa kannattaa seurata vaikkapa Liikennetilanne-palvelusta (liikennetilanne.tmfg.fi), josta näkee paitsi ajokelit, niin myös esimerkiksi tieliikenteen häiriöt. Paikoin rajutkin rankkasateet vaikuttavat ajossa näkyvyyteen ja tuovat mukanaan myös vesiliirtovaaran, joten kelien mukainen ajotapa ja pitkät turvavälit edellä ajavaan ovat nyt turvallisen liikenteen avaintekijöitä”, summaa tieliikennekeskuksesta yksikön päällikkö Jani Laiho.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here