Mercedes-Benzin tulevaisuuden sähkökuorma-autolla jopa 500 kilometriä ajomatkaa

Kuva: Daimler.

Mercedes-Benz on julkistanut alustavat tiedot uudesta sähkökuorma-autosta.

Uusi Mercedes-Benz eActros LongHaul sijoittuu samaan ajoneuvoluokkaan kuin vetykäyttöinen GenH2 ja vastaa ominaisuuksiltaan vetysähkökäyttöistä sisarmalliaan ja perinteistä dieselkuorma-autoa.

Auton verrattain lyhyttä toimintamatkaa kompensoi sähkökäyttöisille autoille tyypilliseen tapaan mallin erinomainen energiatehokkuus, joka vähentää kuljetusyritysten energia- ja latauskustannuksia.

Entistä kestävämmät ja suorituskykyiset akut puolestaan alentavat auton käyttökuluja koko elinkaaren aikana.

Myyntiin eActros LongHaul ehtii hieman ennen GenH2:ta, arvion mukaan 2020-luvun puolivälissä.

Se täyttää sellaisenaan monen yrityksen kuljetustarpeet, sillä kaikilla pitkän matkan kuljetusreiteilläkään ei vaadita yli 500 kilometriä pidempää toimintamatkaa.

Lisäksi yhtämittaista ajoaikaa rajoittavat työaikalait – esimerkiksi EU-maissa kuljettajan on pidettävä 45 minuutin tauko viimeistään 4,5 tunnin yhtämittaisen ajoajan jälkeen. Sähkökuorma-autoissa tämä lepoaika voidaan hyödyntää akun lataamiseen.

Lataukseen voidaan käyttää myös purku- ja lastausaikoja, jolloin auto on joka tapauksessa pysähdyksissä. Mercedes-Benz eActros LongHaul sopiikin erityisen hyvin säännöllisille kuljetusreiteille, jotka on varustettu sähköajoneuvojen pikalatausasemilla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here