Kirkkonummen Night Cruising työllisti poliisia

Lauantaina 25.7.2021 illalla toteutettiin Kirkkonummi Night Cruising tapahtuma, joka kokosi yhteen pari sataa osallistujaa. Tapahtuma lähti liikkeelle Kirkkonummelta ja liikkui mm. Lohja – Karkkila – Riihimäki alueella.

Autoiluharrastuksen tulisi tukea turvallista autoilua. Valitettavasti poliisi joutui puuttumaan monen tapahtumaan osallistuneen ajoon ja ajo-oikeuteen.

Tapahtuman yhteydessä kirjoitettiin sakkoja ja määrätiin ajokieltoja, mitkä eivät sisälly turvallisen autoilutapahtuman henkeen. Autoilla ajettiin useammilla pysäköintialueilla, joiden käyttöön ei oltu kysytty lupaa alueen omistajalta.

Kuten yleensäkin vastaavissa tapahtumissa, ei tässäkään tapahtumassa järjestäjää löytynyt.

Cruisingista tuli poliisille palautetta

Kirkkonummi Night Cruising kiertueen aikana tehtiin Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle ilmoituksia seuraavista asioista:

– pysäköintipaikan luvaton käyttö
– musiikin kova ja häiritsevä soittaminen
– renkaiden kumin polttaminen
– liikenteen estäminen / luvaton liikenteen ohjaaminen

-Tapahtumasta oli selkeää yleistä järjestystä ja tuvallisuutta haittaavia ja vaarantavia seurauksia , toteaa ylikomisario Jussi Päivänsalo huolestuneena ja harmissaan.

Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia

Jälkikäteisen selvittämisen sijaan poliisi haluaisikin vaikuttaa tulevien tapahtumien turvalliseen suuntaan ohjaamiseen.

Yleisötapahtumat edellyttävät kokoontumislain mukaisen ilmoituksen tekemistä poliisille, jolloin asioita voidaan yhdessä suunnitella turvalliseen suuntaan.
Viikonlopun tapahtuman turvallisuutta olivat Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisipartioiden lisäksi valvomassa myös moottoripyöräpartioita Helsingin poliisilaitokselta.

Tapahtuman aikana kirjattiin seuraamuksia kuljettajille seuraavasti:

– törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, 5 kpl
– vakava piittaamattomuus, 3 kpl
– ajokieltoja, 9 kpl
– rikosilmoituksia, 5 kpl
– sakkoja, 15 kpl
– liikennevirhemaksuja, 3 kpl

– Poliisipartiomme valvoivat tapahtumassa, mutta kiirettä oli poliisipartioilla myös hälytystehtävien parissa, jatkaa Päivänsalo. Joudumme jatkuvasti tasapainoilemaan rajallisten resurssiemme kanssa ja suuntaamaan ne mahdollisimman tehokkaalla ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Näihin liikenneturvallisuutta vaarantaviin tapahtumiin tulemme mahdollisuuksiemme mukaan jatkossakin puuttumaan, mikäli niitä alueellamme järjestetään.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!