Kempower avaa T&K-keskuksen Tampereen yliopistokampukselle

Sähköajoneuvojen pikalatausteknologiaa valmistava Kempower Oy avaa uuden tuotekehitykseen keskittyvän yksikön Tampereen yliopiston Hervannan kampukselle. Uusi toimipaikka työllistää alkuvaiheessa 15 henkeä, joista ensimmäisten rekrytointi on jo aloitettu.

– Korkeakouluyhteistyö on Kempowerille elintärkeää. Haluamme tiivistää yhteistyötä teknologiaan keskittyvien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa. Tavoitteenamme on tutustua parhaisiin osaajiin jo opiskelujen aikana esimerkiksi harjoittelujaksojen ja opinnäytetöiden kautta. Toivomme, että nopeasti kehittyvä latausteknologia tulee tutuksi opiskelijoille, ja he pääsevät kiinni sähköisen liikenteen kehitykseen ja alalla vaadittuun osaamiseen, toteaa Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

– Tiivis korkeakouluyhteistyö auttaa myös meitä pysymään teknologian aallonharjalla samalla kun yritys kasvaa voimakkaasti. Tampereen yliopiston tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnan koulutus ja tutkimus avaavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia yhteistyölle ja rekrytoinneille, Ristimäki lisää.

Lahtelainen teknologiayritys Kempower valmistaa sähköisten ajoneuvojen pikalatausratkaisuja autoille, busseille, työkoneille ja vesiliikenteeseen. Yhtiön pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Lahdessa.

– Laturista näkee usein vain lataustolpan, mutta pilvipalvelulla on kokonaisuudessa erittäin tärkeä rooli. Jokainen Kempowerin laite on yhteydessä pilveen. Tätä kokonaisuutta kehittämään ja ylläpitämään tarvitsemme myös teknologiaosaajia nyt ja tulevaisuudessa, Ristimäki sanoo.

Kempowerin tuotanto on kasvanut vuonna 2021 voimakkaasti. Heinäkuussa 2021 Kempower ilmoitti avaavansa uuden latauslaitetehtaan vastatakseen sähköisen liikenteen markkinan kasvuun. Tuotantoa laajennetaan jo vuoden 2022 aikana.

Yli 80 prosenttia Kempowerin tuotannosta menee vientiin. Kempowerin laturit soveltuvat sijoitettaviksi erilaisiin ympäristöihin, kuten esimerkiksi parkkihalleihin, bussivarikoille, tai satamiin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!