Ivecon robottikuorma-autoa testataan julkisilla teillä

Iveco ja Plus aloittavat kehittämänsä uuden sukupolven pitkälle automatisoitujen kuorma-autojen testauksen julkisilla teillä Saksassa.

Yhtiöt keräävät testauksella tietoja vahvistaakseen automatisoidun kuorma-autonsa toimintaa ja aloittaakseen mahdollisen tehdastuotannon suunnittelun.

Plus on markkinoiden johtava, globaalisti toimiva itseohjautuvien ajoneuvojen ja autonomisen ajamisen ratkaisujen toimittaja.

PlusDriven kanssa yhteensopiva Iveco S-WAY -kuorma-auto on entistäkin turvallisempi ja tehokkaampi, ja se tarjoaa kuljettajalle entistä paremman ajokokemuksen. Lisäksi se on myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

Kuorma-autoja testataan vaihtelevissa maastoissa ja olosuhteissa

Testaus julkisilla teillä alkaa Saksasta, ja se laajennetaan lähikuukausina Itävaltaan, Italiaan ja Sveitsiin.

Jokaisen maan ainutlaatuiset tie- ja ajo-olosuhteet altistavat automatisoidun kuorma-auton monenlaisille maastoille, teiden kaltevuuksille ja sääolosuhteille. Tämä auttaa laajentamaan Plus-tekniikan mahdollisuuksia ja toimintoja.

Iveco Finlandin myyntijohtaja Tuomas Virén pitää testiohjelmaa kiinnostavana myös Suomen kannalta.

– Iveco Finland seuraa projektia tiiviisti, ja odotamme innolla näkevämme pitkälle automatisoituja Iveco-kuorma-autoja leveysasteillamme. Ensimmäinen askel tässä on heinäkuussa 2024 voimaan tulevat EU:n uudet GSR-säännöt (General Safety Regulation), joissa useat turvajärjestelmät ovat lain edellyttämiä. Ne pitävät sisällään esimerkiksi kaistavaroittimen, kuljettajan väsymisanturin ja liikennemerkkejä lukevan vakionopeudensäätimen, Virén toteaa.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän