International Truck of the Year 2023 -palkinnon sai DAF XD

DAF:n uuden sukupolven XD-sarja jakelukäyttöön on valittu International Truck of the Year 2023 -palkinnon saajaksi.

DAF Trucksin toimitusjohtaja Harald Seidel vastaanotti kuljetusalan arvostetuimman palkinnon maanantai iltana IAA Transportation -messuilla järjestetyssä palkintotilaisuudessa Saksan Hannoverissa.

XD-sarja julkistettiin virallisesti IAA-messuilla aiemmin maanantaina. Sarjaan kuuluu laaja valikoima täysin sähköisiä malleja, joiden toimintamatka on jopa 500 kilometriä yhdellä latauksella.

Euroopan 24:ää suurinta kuorma-autoalan lehteä edustava 24:stä hyötyajoneuvoihin erikoistuneesta kirjoittajasta ja toimittajasta koostuva tuomaristo valitsi uuden sukupolven DAF XD -sarjan International Truck of the Year 2023 -palkinnon saajaksi.

Maantiekuljetusten tehokkuuden edistäminen

International Truck of the Year -palkinnon (IToY) sääntöjen mukaan vuosittainen palkinto annetaan kuorma-autolle, joka on otettu käyttöön kuluneen vuoden aikana, ja joka on merkittävimmin edistänyt maantiekuljetusten tehokkuutta.

Katso tästä muita juttuja International Truck of the Year -valinnoista.

Arviointi perustuu useisiin tiukkoihin kriteereihin, joihin kuuluvat muun muassa teknologinen innovaatio, mukavuus, turvallisuus, ajettavuus, polttoainetalous, ympäristöjalanjälki ja kokonaiskäyttökustannukset (TCO).

International Truck of the Year -tuomariston puheenjohtaja Gianenrico Griffini tiivistää tuomariston päätöksen.

– Uuden XD-sarjan myötä DAF on tuonut markkinoille huippuluokan jakeluauton, joka on luokkansa uusi suunnannäyttäjä. Kuorma-automallisto parantaa merkittävästi suoraa ja epäsuoraa näkyvyyttä ja näin ollen turvallisuutta, joka on jakeluautoissa avainasemassa. Lisäksi ajoneuvon tehokkuus ja ajomukavuus asettavat segmentille uudet standardit.

Kattava näkyvyys

Griffini painottaa, että IToY-tuomaristo arvostaa ajoasentoa ja suuren kaarevan tuulilasin, matalareunaisten sivuikkunoiden ja lisävarusteena saatavilla olevan reunakiveyksen näyttävän ikkunan tarjoamaa kattavaa tehostettua näkyvyyttä.

Lue lisää autosta tästä: DAF julkistaa täysin uuden sukupolven DAF XD -kuorma-automallin IAA-messuilla syyskuussa

– Nämä ominaisuudet yhdessä kulmakameran ja lisävarusteena saatavan, perinteiset pääpeilit korvaavan Digital Vision System -kamerajärjestelmän kanssa parantavat vaikuttavalla tavalla haavoittuvaisten tienkäyttäjien turvallisuutta.

Sähkö- ja dieselmoottorit

Lisäksi 24 tuomariston jäsentä kehuvat XD-sarjan uusien, erittäin tehokkaiden moottorien sekä voimansiirtolaitteiden suorituskykyä. Niissä on tehokkaat PACCAR MX-11 -moottorit ja kehittyneellä ennakoivalla ominaisuudella varustettu ZF TraXon -automaattivaihteisto. Tuomaristo vakuuttui myös upouuden ja täysin sähköisen voimansiirtolaitteiden sarjan julkistamisesta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän