Hyundailla suunnitteilla seuraavan sukupolven sähköautoalusta

Hyundai-konserni aikoo esitellä vuonna 2025 ajoneuvoja, jotka perustuvat kahteen uuteen sähköautoalustaan, jotka kantavat nimiä eM ja eS.

Uudet sähköajoneuvoille kehitetyt alustat luodaan konsernin IMA (integrated Modular Architecture) -järjestelmän alle, mikä mahdollistaa tulevaisuudessa sähköautojen ydinkomponenttien, kuten akkujen ja moottoreiden, standardoinnin ja modularisoinnin.

eM-alusta kehitetään erityisesti sähköautoille kaikissa segmenteissä, ja se tarjoaa 50 prosenttia nykyisiä sähköautoja pidemmän toimintamatkan yhdellä latauksella. eM-alustaa kehitetään myös tukemaan tason 3 tai korkeampaa autonomista ajotekniikkaa ja OTA-ohjelmistopäivitysominaisuuksia.

eS puolestaan on eksklusiivinen alusta, joka kehitetään vain Purpose Built Vehicles (PBV) -ajoneuvojen pohjaratkaisuksi. Sen rakenne on täysin joustava vastaamaan monenlaisia vaatimuksia ja räätälöityjä ratkaisuja kuljetus-, logistiikka- ja autoteollisuuden yrityksille.

Hyundai-konserni suunnittelee vähentävänsä merkittävästi autonvalmistuksen massatuotantoprosesseihin käytettävää aikaa kehittämällä yhteisen laitteisto- ja ohjelmistoalustan ajoneuvoilleen.

Tämä mahdollistaa ajoneuvon komponenttien jakamisen kaikkien eri ajoneuvosegmenttien kesken, mikä johtaa tehokkaampaan ajoneuvokehitykseen ja suurempiin kustannussäästöihin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän