Ford kehittää älykkäämpiä ajovaloja helpottamaan pimeällä ajamista

Pimeällä ajaminen varsinkin mutkaisilla ja tuntemattomilla teillä voi tuntua niin stressaavalta, että moni autoilija saattaa vältellä tällaisia ajotilanteita. Ford etsii nyt uusia ratkaisuja, joiden avulla pimeällä ajamisesta tulee entistä helpompaa ja mukavampaa.

Yhtiö otti ensimmäisenä autonvalmistajana liikennemerkit ja kaistamerkinnät avuksi ajovalojen kohdistamiseksi edessä olevan tien mukaisesti.

Nyt Ford Research and Advanced Engineering Europe -keskuksen insinöörit testaavat teknologiaa, joka käyttää reaaliaikaista sijaintitietoa mahdollisimman tehokkaan kaarrevalo-ominaisuuden aikaansaamiseksi.

Ennakoiva, älykäs ajovalojärjestelmä suuntaa valokeilat edessä olevien kaarteiden mukaisesti jo ennen kuin kuljettaja on edes nähnyt niitä, ja valaisee edessä olevat mahdolliset vaaratilanteet ja muut tienkäyttäjät nopeammin ja tehokkaammin.

Sijaintitieto ja tiekartat käyttöön

Kehittyneen ajovalojärjestelmän prototyyppi käyttää edessä olevien kaarteiden tunnistamiseen gps-sijaintitietoa, edistyksellisiä teknologioita ja tarkkaa tietoa tiekartasta.

Algoritmi huomioi laskennassa edessä olevan tielinjan ja ajoneuvon nopeuden, ja suuntaa ajovalot sen mukaan ennakoivasti. Tämän ansiosta kaarteisiin ja risteyksiin suuntautuu optimaalinen valokeila, ja jopa mutkan takana väijyviin vaaratilanteisiin on mahdollista reagoida aikaisemmin.

Jos joltain tieosuudelta ei ole sijaintietoa saatavilla, järjestelmä toimii yhdessä kameran ja ohjauspyörän liikkeisiin perustuvan dynaamisen valoteknologian kanssa. Näin tien älykäs valaiseminen jatkuu, kunnes sijaintitieto on taas käytettävissä.

Tutkijat ovat käyttäneet työssään laajasti “digitaalista kaksoissimulaatiota”, joka siirtää oikean maailman virtuaaliseen ympäristöön.

Simulaattori laskee tarkasti, miten valo kohdistuu ja heijastuu oikeassa maailmassa. Tämän avulla tutkijat pystyvät visualisoimaan ja optimoimaan teknologian paremmin.

– Kehitämme nyt ennakoivaa valoteknologiaa, jonka ansiosta pimeällä ajaminen voi jonain päivänä olla niinkin yksinkertaista kuin ajovalojen seuraamista. Tämä uusi karttaan ja sijaintiin perustuva järjestelmä on seuraava askel pyrkimyksessämme tehdä pimeällä ajosta yhtä helppoa ja vaivatonta kuin päivällä ajaminen, toteaa Fordin Michael Koherr.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

1 KOMMENTTI

  1. Miksi. Pimeällä ajo on jo kauan ollut helppoa. Nyt tulossa helposti vikantuvaa ja kalliisti korjattavaa tekniikkaa. Asiakas maksaa ja sijoittaja rikastuu. Opettelisivat tekemään ensin autot niin, että päästäisiin eroon takuukorjauksia aiheuttavista virheistä. Varsinkin, kun ovat vielä haluttomia takuuseen korvaamaan mitään.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!