Citroën tuo uuden C5 Aircross -mallin

Citroën C5 Aircross on saanut uuden muotokielen, jossa kurvikkuus on korvattu selkeämmillä linjoilla. Keulan muotoilu on kokenut kasvojenkohotuksen ja muuttunut modernimmaksi.

Citroënille tyypillinen päivävalojen V-muotoinen led-tunnus tuo valojen ilmeeseen teknologisen ilmeen ja syvemmän 3D-efektin. LED Vision -heijastimet ovat myös entistä huomaamattomammat ja tummemmat, ja visuaalisesti jatkavat mustaa etusäleikköä ja vahvistavat mallin ronskia ilmettä.

Etusäleikön alapuolella ilman sisäänottoaukkojen ilmaverhot ovat avonaisemmat ja toiminnallisemmat. Ne näyttävät ikään kuin ilmavirtauksen muotoilemilta ja parantavat mallin aerodynamiikkaa.

Alumiini ja kiiltävä musta vuorottelevat sivupeilien taustassa. Käytännölliset kattokaiteet ovat kiiltävän mustat ja saaneet näyttävyyttä mattamustilla yksityiskohdilla. Airbump-kylkisuojien uusi muotoilu ja uudet väripaketit toistavat keulan upotusten arvokkaita värejä.

Keulan kanssa samaa kieltä puhuen, C5 Aircross on saanut uudet kolmiulotteiset led-valot taakse.

Viimeistellympi ohjaamo

Kuten uuden C5 Aircrossin ulkopuoli, on myös matkustamo saanut entistä viimeistellymmän ilmeen. Kuljettajan korkea istuma-asento, materiaalien laatu, ergonomia ja käyttöliittymien käytännöllisyys luovat C5 Aircrossista modernin SUV:n.

Kuva: Citroën.

C5 Aircrossin uusi 10 tuuman kosketusnäyttö vaikuttaa kuin kelluvan kojelaudalla. Tämä uusi, laajempi näyttö tarjoaa ergonomisemman käytettävyyden ja suoran pääsyn ilmastoinnin säätimiin sekä korkeamman lukuasennon, jolloin silmät pysyvät tiiviimmin tiessä.

Ilma-aukot sijaitsevat nyt näytön alapuolella ja ne ovat päivittyneet modernimmalla, virtaviivaisella muotoilulla. Bensiini- ja dieselverioissa uusi 10 tuuman kosketusnäyttö on varustettu navigoinnilla, ja lataushybrideissä sama varustelu alkaa heti Feel-varustetasosta alkaen.

Uusi C5 Aircross on varustettu viimeisimmän sukupolven Citroën Advanced Comfort -mukavuusistuimilla, jotka on nähty myös C4 ja C5 X-malleissa.

Mukavuusistuimet

Istuin kostuu tiiviistä vaahtomuovista istuimen ylimmässä kerroksessa, 15 mm paksuisesta vaahtomuovikerroksesta tämän alapuolella sekä istuimen aivan erityisestä rakenteesta.

Citroën Advanced Comfort -mukavuusistuimet tarjoavat parhaan mahdollisen visuaalisen mukavuuden, istumismukavuuden, sekä ajomukavuuden ja kiitos vaahtomuovin erityisen koostumuksen, ne kestävät aikaa ilman ylimääräistä pehmenemistä tai istuinkuoppaa. Lisämukavuutta etuistuimiin tuo hierontatoiminto.

Kuva: Citroën.

Myös sisätilojen värit ja materiaalit ovat saaneet päivittyneen valikoiman. Keskitason varusteversioissa istuimissa on uusi kangasverhoilu, Shine-varustetason verhoilun ollessa uusi, kosketuksessa pehmeä alcantara tai korkealaatuinen rei’itetty nahkaverhoilu.

Kyynärnoja ja keskikonsoli ovat verhoiltu mustalla nahkamaisella materiaalilla, samoin kuin kojelauta on viimeistelty samalla materiaalin upotuksin.

Matkustamon tunnelmavalaistusvaihtoehdot luovat yleistunnelman. Istuimia, ovipaneeleita sekä kojelautaa koristaa uusi yhtenäinen sininen tikkaus.

Uudet sisäverhoilut

Sisätilojen verhoiluissa nähdään uusia versioita, kuten aiemman Wild Grey -verhoilun korvaava Wild Black, alcantaraa ja mustaa nahkaa käyttävä Urban Black -sisusta tai Metropolitan Grey -sisätilojen verhoilun korvaava näyttävä Metropolitan Black. Myös Hype Black -sisätilojen verhoilu on päivittynyt näyttävillä Paloma ja Blue Nappa -nahkamateriaaleilla.

Korkea ja laaja keskikonsoli on saanut aiemaa modernimman ilmeen mustan nahkaa muistuttavan materiaalin ja kromisten viimeistelyjen yhdistelmänä.

Kuva: Citroën.

Uusi e-Toggle-vaihteenvalitsin ja uudistunut drive mode -ajotapavalitsin yhdistetynä Grip Control -pidonhallintajärjestelmän valitsimeen vahvistavat keskikonsolin tunnelmaa. Keskikonsoliin on myös integroitu runsaat säilytystilat sekä kaksi usb-porttia ja langaton latausasema.

Citroënin Progressive Hydraulic Cushions -mukavuusjousitus suodattaa ajosta kaikki tienpinnan epätasaisuudet ja luo matkustajille miellyttävän, lähes taikamattomaisen tunteen.

C5 Aircross on luokassaan ainoa SUV, joka tarjoaa kolme erillistä, kiskoilla liukuvaa ja irrotettavaa takaistuinta, joiden ansiosta aito SUV muokkautuu tila-automaisen monipuolisesti.

Tavaratila koko on 580 litrasta 720 litraan bensiini- ja dieselversioissa ja 460 litrasta 600 litraan lataushybridiversiossa.

55 kilometriä sähköllä

Citroën lupaa 55 km:n (WLTP-syklin mukaisesti mitattu vertailuarvo) toimintamatka lataushybridiversion täyssähköisellä ajotavalla. Pidemmillä matkoilla matkantekoa tulee bensiinimoottori. Lataushybridin täyssähköajotapa tarjoaa 320 Nm vääntömomentillaan dynaamiset liikkeellelähdöt ja 135 km/h maksimi ajonopeuden.

C5 Aircross lataushybridin käyttäjien etuna on myös laaja valikoima palveluita, kuten lataamisen hallinta ja ajastaminen älypuhelimen sovelluksesta. Akku latautuu nopasti: tyhjästä täyteen alle kahdessa tunnissa julkisesta tai seinälaturista.

C5 Aircross on saatavilla 20:llä viimeisimmällä ajoavustinteknologialla, jotka lisäävät matkustajien mukavuutta ja matkanteon turvallisuutta.

Näihin lukeutuvat muun muassa Highway Driver Assist -2-tason autoniminen ajolinja-avustin yhdistettynä mukautuvaan vakionopeudensäätimeen Stop & Go -toiminnolla sekä aktiivinen kaistavahti, jotka yhdessä tulevat kuljettajan ajoa ja varmistavat turvallisen etenemisen.

Citroën C5 Aircross

  • Pituus: 4 500 mm
  • Leveys: 1 840 mm
  • Korkeus: 1 670 (kattokaiteilla)
  • Akselinväli: 2 730 mm
  • Maavara: 230 mm<
  • Rengaskoko: 720 mm
  • Tavaratila (bensiini- ja dieselversiot): 580 l – 720 l, aina 1 630 litraan istuimet alas taitettuna
  • Tavaratila (lataushybridi): 460 l – 600 l

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän