Yhä useampi pakettiauto on nykyään tarjolla myös sähköisenä. Me kokeilimme Renaultin uutuutta, Kangoo e-Tech -mallia.
Auto on tarkoitettu pääasiassa taajamakäyttöön, esimerkiksi jakeluliikenteeseen tai palvelutoimintaan. Tähän teoreettinen toimintamatka, vajaat 300 kilometriä, riittää varsin hyvin.
Mutta maantielle ei autolla kannata lähteä, jos on hiukankin pitempi matka. Auto kuluttaa maantieajossa helposti 20 kilowattituntia sadalla kilometrillä, joten 44 kilowatin akku tyhjenee melko reippaaseen tahtiin.

Maantieajossa on hyvä, jos yhdellä latauksella pääsee hieman yli 200 kilometriä. Eikä silloin ajeta moottoritiellä 120 kilometrin tuntivauhtia. Toimintamatka maantieajossa onkin auton merkittävin puute.
Kuljettajan paikalla kaikki on hyvällä mallilla. Kaikki tarvittavat kytkimet ovat hyvin käden ulottuvilla ja multimedianäyttö on selkeätoiminen.
Säädöt saa helposti kohdalleen ja istuimet ovat mukavat.

Auto kiihtyy melko verkkaisesti, etenkin eco-tilassa. Eco-tila pudottaa moottorin tehon puoleen eikä siitä maantieajossa juuri kulutuksen kannalta ollut mitään iloa.
Pienten tavaroitten säilytystä varten on runsaasti erilaisia lokeroita yhteensä 44 litran verran. Keskikonsolissa on kaksi mukitelinettä.
Kuljettajan edessä kojelaudan päällä olevassa kannellisessa lokerossa on 12 voltin ulostulo ja kaksi usb-latausliitäntää.

Auto kulkee hyvin kuoppaisella tiellä ja reagointi ohjaukseen on täsmällistä. Auton melu kotimaisilla huonoilla teillä on melko tuntuva, muttei häiritsevä.
Auton lisävarusteisiin kuuluva kaistavahti toimii melko hyvin. Sen voi säätää joko varoittamaan tai korjaamaan kääntämällä pyöriä. Korjausliikkeet ovat maltillisia, eivätkä kovinkaan häiritseviä.
Autossa on kookkaat sivupeilit ja ohjaamon taustapeili on korvattu näytöllä, joka näyttää takana katolla olevan kameran kuvaa. Autossa on myös peruutuskamera, joten peruutettaessa on kaksi kuvaa katsottavana.

Digitaalinen taustapeili oli erittäin miellyttävä tuttavuus. Se on selkeästi parempi kuin perinteinen taustapeili. Itse kamera on katon takareunassa, joten se kuvaa melko korkealta.
Katso tästä muita Renault-koeajoja.
Tällaisessa autossa tavaratila on tietysti tärkein alue. Autoon on asennettu kunnon kumimatto, joka peittää koko tavaratilan pohjan, ja kiinnityspisteitä on kuusi kappaletta. Lisää kiinnityspisteitä saa tarvittaessa.
Sivuovi on melko kapea, mutta kaksiosainen takaovi aukeaa koko tavaratilan leveydeltä. Tavaratilan koko on 3,3 kuutiometriä.

Kolme erilaista latausta
Auton 44 kilowatin akku on sijoitettu tavaratilan alle, eikä se pienennä ollenkaan kuormatilaa.
Autoon on saatavissa kolme erilaista laturia tarpeen mukaan. Vakiona on 11 kilowatin tehoinen kolmivaihevirtaa vastaanottava laturi. Sillä ajoakun saa ladattua 15 prosentista 100 prosenttiin 3 tunnissa ja 50 minuutissa.
Lisähintaan saa 22 kilowatin laturin. Tehokkain vaihtoehto on 80 kW:n tehoinen pikalaturi, jota käytettäessä ajoakkuun saa puolessa tunnissa riittävästi virtaa 170 kilometrin ajoon.
Latausluukku on keskellä maskia ja näin ollen latauspiuhan saa helposti liitettyä autoon. Ei tarvitse miettiä, onko latausliitäntä oikealla vai vasemmalla puolella.

Latausluukku aukeaa joko auton sisältä tai avainkortin kaukosäätimestä. Kaukosäätimen kytkimestä voi lopettaa latauksen ja irrottaa latauspiuhan lukituksen autosta. Tämä on hyvin kätevä ominaisuus.
Koeajettu auto oli lyhyempi korimalli, koska pitempi versio tulee Suomeen vasta ensi vuoden puolella. Pidempi malli on 42 senttiä pidempi kuin perusversio.
Pidemmässä mallissa tavaratila on lähes kuutiometrin suurempi.
Auton kantavuus on 535 kiloa, ja peräkärryn vetomassa on enimmillään 1 500 kiloa.

Malliston hinnat alkavat 43 290 eurosta.
Koeajoauto oli varustettu runsailla lisävarusteilla ja hinta oli 50 905 euroa.
Lisävarusteina oli muun muassa sähköinen käsijarru, navigoinnilla varustettu Easy Link -järjestelmä, aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä, katvealueen valvontajärjestelmä, avaimeton käynnistys, kaistallapitoavustin, keskikyynärnoja ja säilytyslokero, led-ajovalot, pikalataus 80 kW, parkkitutkat eteen ja taakse, peruutuskamera, kamerataustapeili ja vetokoukku.

Kenelle?
Tällainen pikkupaku on oiva kulkupeli monelle. Se on kätevä etenkin taajamien jakelukäytössä ja pääasiassa taajamissa liikkuvalle palveluyrittäjälle.
Koeajoautossa oli kiinteä väliseinä ohjaamon ja matkustamon välillä, mutta saatavana on myös malli, jossa apukuljettajan paikka voidaan hyödyntää tavaratilana. Tässä versiossa ei ole pilaria apukuljettajan sivuoven ja tavaratilan sivuoven välillä.
Auto sopii parhaiten sellaiseen käyttöön, jossa päivän aikana ajetaan korkeintaan runsaat 250 kilometriä. Jos lounasaikaan on tarjolla pikalataus, voidaan päivän ajomatka pidentää helposti kaksinkertaiseksi.

Renault Kangoo E-Tech 3,3 m3
Moottorin teho: 90 kW/122 hv
Moottorin vääntö: 245 Nm
Huoltoväli: 40 000 km/2 v.
Ajoakku: Litiumioni (nestejäähdytetty)
Ajoakun nettokapasiteetti: 44 kW
Ajomatka (WLTP): 283 – 285 km
Suurin latausteho AC: 22 kW
Suurin latausteho DC: 80 kW
Huippunopeus: 135 km
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 12 s.
Kääntösäde (pyöristä) : 11,31 m
Rengaskoko: 195/65 R15
Kantavuus: 535 kg
Vetomassa jarrullinen: 1500 kg
Vetomassa jarruton: 750 kg
Kokonaismassa: 2 220 kg
Auton pituus: 4,486 m
Leveys: 1,860 m (kori)
Korkeus: 1,864 m
Tavaratilan pituus: 1,810 m
Tavaratilan leveys: 1,248 (pyörien kohdalla)
Tavaratilan korkeus: 1,115 m
Nostokorkeus: 0,635 m
// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //





