Autotoday 10 vuotta sitten: Viisi sähköautojen latausasemaa Kurikkaan

Oltiinpa Kurikassa jo aikaisin liikkellä, kun jo 2010 pystytettiin viisi sähköautojen latausasemaan kunnan alueelle. Ovatkohan nämä kaikki vielä toiminnassa?

Viisi sähköautojen latausasemaa Kurikkaan

Kurikan kaupunki ja Fortum aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on mahdollistaa sähköautojen käyttöönotto Kurikan alueella ja tukea näin osapuolten työtä ympäristön hyväksi.

Yhteistyöhankkeen ensimmäisessä vaiheessa Kurikan seudulle asennetaan viisi latausasemaa, joiden kautta sähköauton akku ladataan matkapuhelimen tekstiviestijärjestelmää hyödyntäen.

Ensimmäisen vuoden ajan sähköt tarjotaan ladattavien autojen käyttäjille ilmaiseksi. Fortumin ja Kurikan kaupungin yhteistyön taustalla on yhteinen halu olla mukana ensimmäisten joukossa testaamassa sähköön liittyviä uusia innovaatioita.

Yhteistyöhankkeeseen on myöhemmin tarkoitus liittää myös muita energiatehokkuuden edistämiseen liittyviä osa-alueita.
– Kurikalla ja Fortumilla on pitkä yhteinen historia. Meitä molempia yhdistää tavoite toimia edelläkävijöinä kestävässä kehityksessä ja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Onkin hienoa nähdä, että yhteistyömme jatkuu sähköautoilun kehittämisen ja testaamisen merkeissä vielä pitkälle tulevaisuuteen, toteaa Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula.

Hankkeen puitteissa Kurikan kaupunkiin ja lähiseudulle sijoitetaan yhteensä viisi helppokäyttöistä sähköautojen latausasemaa. Latausasemat asennetaan Kurikan torille, Hotelli-Ravintola Pitkä-Jussiin, Sisustuskeskus Sellaan, Seinäjoen lentokentälle ja Seinäjoen matkakeskukseen.

Sähköautojen latauksessa hyödynnetään matkapuhelimen tekstiviestijärjestelmää. Samaa tekniikkaa on mahdollista käyttää myös lataussähkön maksamisessa tai vaihtoehtoisesti maksu käytetystä sähköstä voidaan periä asiakkaan oman sähköyhtiön laskutuksen yhteydessä. Ensimmäisen vuoden ajan sähköautoilijat saavat kuitenkin ladata autonsa ilmaiseksi.

– Kurikka haluaa profiloitua Suomen sähköautokaupungiksi ja olla edelläkävijä sähköautoihin liittyvien innovaatioiden käyttöönotossa. Markkinoille on lähiaikoina tulossa suuri määrä ladattavia autoja. Kurikan kaupunki on jo ostanut käyttöönsä sähköauton. Nyt asennettavien latausasemien avulla voimme käytännössä testata tulevaisuuden lataus- ja maksujärjestelmien toimivuutta, Kurikan kaupunginjohtaja Paavo Tyrväinen toteaa.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

Tieliikenteen sähköistäminen on yksi keino säästää energiaa ja hillitä ilmastonmuutosta. Varsinkin Pohjoismaissa sähköautojen avulla voidaan päästä lähelle hiilidioksidipäästötöntä autoilua ympäristömyötäisesti tuotetun sähkön suuren osuuden ansiosta. Sähkömoottorit ovat myös hyötysuhteeltaan lähes kolme kertaa tehokkaampia kuin polttomoottorit eli energian kokonaiskulutus on merkittävästi pienempi, jos autot kulkevat sähkön voimalla.

Juttu oli Autotodayssa 21.5.2010.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!