Autoala toivoo romutuspalkkiosta piristystä kierrätykseen palautuvien autojen määrään ja uusien autojen kauppaan

Koronatilanne on hidastanut myös autojen palautumista kierrätykseen. Elinkaarensa päässä olevia henkilöautoja on tammi-lokakuun aikana palautunut romutukseen noin 58 300, joka on noin 6 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Viime vuosina kierrätykseen on vuosittain palautunut 66 000–82 000 vanhaa henkilöautoa. Romutettujen autojen keski-ikä on Suomessa noin 21 vuotta, joka on noin kolme vuotta muita Pohjoismaita korkeampi.

Tänään alkavasta romutuspalkkiosta odotetaan piristysruisketta kierrätykseen palautuvien autojen määrään.

Vuoden 2018 romutuspalkkio lisäsi kierrätykseen palautuneiden autojen määrää noin 6 000–7 000 autolla. Romutuspalkkio on voimassa ensi vuoden loppuun asti tai siihen asti, kunnes siihen varattua määrärahaa on jäljellä.

Myös hidastuneeseen uusien autojen kauppaan odotetaan romutuspalkkiosta kasvupyrähdystä. Uuden auton ostaja voi saada 1 500–2 500 euron romutuspalkkion uuden auton oston yhteydessä romuttaessaan samalla vanhan liikennekäytössä olevan autonsa, jonka on omistanut yli vuoden ajan.

– Romutuspalkkio lisää erityisesti kaasuautojen sekä pienikokoisimpien energiatehokkaimpien bensiiniautojen kysyntää. Romutuspalkkiosta odotetaan piristystä erityisesti pienempien kaupunkiseutujen autokauppaan, jota koronatilanne on leikannut suuria kaupunkiseutuja enemmän, kertoo toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!